Γιορτή του Δάσους 2019

Δελτία Τύπου ΦΔ ΔΤ ΦΔ Ορους Πάρνωνα, Μουστού, Μαινάλου & Μονεμβασίας

Ο Φορέας Διαχείρισης Πάρνωνα, Μουστού, Μαινάλου & Μονεμβασίας στη «Γιορτή του Δάσους 2019» στην Καστάνιτσα Αρκαδίας.

Με εκδηλώσεις και περιβαλλοντικά δρώμενα για τα παιδιά, με αθλητικές και καλλιτεχνικές δραστηριότητες, πεζοπορίες στο δάσος, μουσικές βραδιές, ξεναγήσεις, κ.α., ολοκληρώθηκαν και φέτος οι καλοκαιρινές εκδηλώσεις που διοργάνωσε για 11η συνεχόμενη φορά ο Μορφωτικός & Φυσιολατρικός Σύλλογος των Απανταχού Καστανιτσιωτών στην Καστάνιτσα Αρκαδίας, στο πλαίσιο της Γιορτής του Δάσους 2019.

Στο πλαίσιο της Γιορτής που διήρκεσε από τις 05 έως τις 14 Αυγούστου, το προσωπικό του Φορέα Διαχείρισης:

  • Υποδέχθηκε και ξενάγησε πολλούς επισκέπτες στους χώρους του Κέντρου Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Καστάνιτσας που διαθέτει. Ενημερώθηκαν για τη σημαντική βιοποικιλότητα της προστατευόμενης περιοχής, τα ιστορικά και φυσικά μνημεία του Πάρνωνα, τα γραφικά μοναστήρια, τη διατήρηση της τσακώνικης διαλέκτου, την αρχιτεκτονική του χωριού που είναι χαρακτηρισμένος Παραδοσιακός Οικισμός, ενώ είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν και στην Έκθεση Παραδοσιακών Επαγγελμάτων στο ισόγειο του Κέντρου.
  • Συνέδραμε στις εκδηλώσεις της Γιορτής του Δάσους με την υλοποίηση δραστηριοτήτων για τα παιδιά, όπως χάρτινες κατασκευές και ζωγραφική, και με κληρώσεις αναμνηστικών εκδόσεων του Φορέα στην πλατείαΣ. Κουρούνη την Τετάρτη 07 Αυγούστου, αλλά και με ομαδικά παιχνίδια στην πλατεία του Αγιάννη την Παρασκευή 09 Αυγούστου.

Διοργάνωσε εκδήλωση απελευθέρωσης πέντε αποθεραπευμένων Κιρκινεζιών (Falco naumanni) τα οποία είχε περιθάλψει και αποστείλει ο  Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής «ΑΝΙΜΑ». Το κιρκινέζι είναι το πιο γνωστό γεράκι στην Ελλάδα και Ευρώπη και συμπεριλαμβάνεται στα παγκόσμια απειλούμενα είδη. Είναι μεταναστευτικό είδος που έρχεται στην χώρα μας για αναπαραγωγή την άνοιξη από την Αφρική, όπου ξεχειμωνιάζει. Απειλείται από την άγνοια των ανθρώπων και την μείωση των ασφαλών θέσεων αναπαραγωγής τους. Περισσότερες πληροφορίες για το κιρκινέζι μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα της Ορνιθολογικής Εταιρείας

Tagged