Φονικές επιθέσεις θαλάσσιων ζώων σε καρέτα-καρέτα

Φορείς διαχείρισης

Σύμφωνα με τους αρμοδίους του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου Ζακύνθου, από τις αρχές του περασμένου Απρίλη μέχρι σήμερα, έχουν καταγραφεί 17 περιπτώσεις επιθέσεων, άγνωστων θαλάσσιων ζώων σε χελώνες καρέτα καρέτα.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμα της «Ε», αρκετές χελώνες έχουν βρεθεί νεκρές στις γύρω παραλίες, φέροντας στο σώμα τους μεγάλες δαγκωματιές.

Τρείς είναι οι ύποπτοι για τις επιθέσεις, σύφμωνα με τους επιστήμονες του ΕΘΠΖ, οι φώκιες που υπάρχουν στην περιοχή, οι όρκες και κάποια είδη καρχαρία. Δείγματα των νεκρών χελώνων εστάλησαν για ανάλυση σε εξειδικευμένο κέντρο, όπου έδειξαν ότι οι επιθέσεις δεν προέρχονται από τις φώκιες που ζουν στην περιοχή. Το δεύτερο ενδέχομενο μάλλον απομακρύνεται, καθώς οι επιστήμονες θεωρούν πολύ σπάνιο φαινόμενο να φτάσει στο Ιόνιο μια φάλαινα όρκα.

Έτσι όλες οι υποψίες στρέφονται σε κάποια είδη καρχαριών που ζουν στη θαλάσσια περιοχή, τα οποία μπορεί να δαγκώνουν τις καρέτα καρέτα, αλλά είναι τελείως ακίνδυνα για τον άνθρωπο. Οι επιστήμονες και οι ειδικοί του ΕΘΠΖ, έχουν προβληματιστεί με την αύξηση κατά 30% περίπου των συγκεκριμένων επιθέσεων, σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

ΠΗΓΗ

Tagged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.