Επιτάχυνση της διαχείρισης κονδυλίων αναλαμβάνει το ΕΠΠΕΡΑΑ

Φορείς διαχείρισης
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ, Αθήνα, 8 Φεβρουαρίου 2011

Την αποτελεσματικότερη χρηματοδότηση των Φορέων Διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών θα εξασφαλίσει το ΕΠΠΕΡΑΑ, αναλαμβάνοντας ρόλο Ενδιάμεσου Φορέα Διαχείρισης για τις Περιφέρειες Αττικής, Στερεάς Ελλάδας και Δυτικής Μακεδονίας.

Τη σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΑΠ 810, 11/01/2011) υπέγραψαν η Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Τίνα Μπιρμπίλη και ο Υφυπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Παναγιώτης Ρήγας.

Με την ΚΥΑ ρυθμίζεται η διαδρομή εκταμίευσης της χρηματοδότησης των Φορέων Διαχείρισης των παραπάνω Περιφερειών απευθείας από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» (ΕΠΠΕΡΑΑ), του ΥΠΕΚΑ.

Αυτό, θα ωφελήσει στην αποφυγή μελλοντικών καθυστερήσεων στη ροή χρηματοδότησης και στην απρόσκοπτη λειτουργία των Φορέων Διαχείρισης για τη διαφύλαξη των πολύτιμων και μοναδικών οικοσυστημάτων τους.

ΠΗΓΗ

Tagged

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.