Παγκόσμια δράση του Ο.Η.Ε. για την Εβδομάδα του Νερού

Δελτία Τύπου ΦΔ

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Εβδομάδας Νερού, ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών διοργανώνει κάθε χρόνο μια παγκόσμια δράση με σκοπό την προβολή του προβλήματος που αντιμετωπίζουν οι υπανάπτυκτες χώρες σχετικά με την πρόσβαση στο νερό.

Η παγκόσμια αυτή δράση, στην οποία παίρνουν μέρος δεκάδες χώρες, ονομάζεται «The world walks for the water», όπου μαθητές από διάφορα σχολεία κάνουν πορεία με ένα πανό στα χέρια, συμβολίζοντας έτσι τους πολίτες των υπανάπτυκτων χωρών που περπατούν ολόκληρα χιλιόμετρα, κουβαλώντας στάμνες, προκειμένου να βρουν πόσιμο νερό.

Από τη Θεσσαλονίκη θα λάβουν μέρος στην δράση αυτή τα εξής σχολεία: 4ο γυμνάσιο Σταυρούπολης, 3ο ΓΕΛ Πολίχνης, ΕΠΑΛ Ελευθερίου Κορδελιού, και ΕΠΑΛ Σταυρούπολης. Οι μαθητές θα ζωγραφίζουν σε ένα πανό το οικολογικό αποτύπωμα του Ο.Η.Ε. και το μήνυμα “Greece walks for the water”.

Ο Φορέας Διαχείρισης λιμνών Κορώνειας Βόλβης στηρίζει την δράση αυτή και έχει σκοπό να την συμπεριλάβει στις δραστηριότητες του κάθε χρόνο. Με αφορμή την παγκόσμια αυτή δράση θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις, την Κυριακή 18 Μαρτίου στα Λουτρά του Λαγκαδά, ενώ θα γίνει και η συμβολική πορεία των μαθητών.

Παρακαλούμε πολύ να παρευρεθείτε και να στηρίξετε την προσπάθεια μας.

ΠΗΓΗ

 

 

Tagged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.