Πεζοπορία στο Εθνικό Πάρκο Βόρειας Πίνδου

Δελτία Τύπου ΦΔ Εκδηλώσεις

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου, ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικών Δρυμών Βίκου – Αώου και Πίνδου, διοργανώνει το Σάββατο 16 Ιουνίου 2012 πεζοπορία στο Εθνικό Πάρκο Βόρειας Πίνδου. Στην εκδήλωση προσκαλούνται να συμμετέχουν όσοι πολίτες θα ήθελαν να γνωρίσουν ομορφιές και μυστικά του Εθνικού Πάρκου.

Συγκεκριμένα το ορεινό μονοπάτι, που έχει επιλεγεί είναι “Οξιά” – Ιερά Μονή Ευαγγελίστριας – Άνω Πεδινών». Εκκίνηση, για όσους δεν διαθέτουν δικό τους μεταφορικό μέσο, θα γίνει από την Κεντρική Πλατεία των Ιωαννίνων στις 8:30 π.μ. Η πεζοπορία θα πραγματοποιηθεί με συνοδεία και ξενάγηση στελεχών του Φορέα Διαχείρισης. Το συνολικό μήκος της διαδρομής είναι 6 km, με βαθμό δυσκολίας μέτριο και διαρκεί περίπου 2 ώρες και 30 λεπτά.

Όσοι επιθυμούν μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι και την Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012. Για τις δηλώσεις συμμετοχής, για το πρόγραμμα της εκδήλωσης και γενικά για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να απευθύνονται στο Κέντρο Πληροφόρησης του Εθνικού Πάρκου, στους Ασπραγγέλους, στο 26530 22245 / 22241.

Tagged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.