Δακτυλιώσεις στρουθιόμορφων στην περιοχή αρμοδιότητας του Φορέα Διαχείρισης λιμνών Κορώνειας Βόλβης (Φ.Δ.)

Δελτία Τύπου ΦΔ

Μεταξύ 8 και 13 Ιουνίου πραγματοποιήθηκαν δακτυλιώσεις στρουθιόμορφων στην ευρύτερη περιοχή του Φ.Δ. λιμνών Κορώνειας Βόλβης. Συγκεκριμένα, στο  παραλίμνιο Δάσος της Απολλωνίας και στην ορεινή περιοχή της Βαρβάρας Χαλκιδικής.

Παράλληλα με τις δακτυλιώσεις, για τις οποίες ήταν υπεύθυνος ο κ. Αλιβιζάτος Χαράλαμπος, πραγματοποιήθηκαν δειγματοληψίες εξωπαρασίτων στα πουλιά από το Τμήμα Παρασιτολογίας, της Κτηνιατρικής Σχολής του ΑΠΘ, με υπεύθυνη την κ. Αναστασία Διάκου και ομάδα Τσέχων επιστημόνων.

Συνολικά δακτυλιώθηκαν 72  πουλιά και στη διαδικασία της δακτυλίωσης συμμετείχαν υπάλληλοι του Φ.Δ. και εθελοντές από το σωματείο «Δράση για την Άγρια Ζωή».

Κάποια είδη πουλιών δακτυλιώθηκαν για πρώτη φορά στην περιοχή του Φ.Δ., όπως ο πράσινος δρυοκολάπτης, ο μεσαίος δρυοκολάπτης, ο πευκοδρυοκολάπτης, ο κλειδωνάς, ο δεντροτσομπανάκος, ο καμποδεντροβάτης και η καστανοπαπαδίτσα. Επίσης, υπήρχε μία επανέβρεση ενός κότσυφα που είχε δακτυλιωθεί το 2013 στην ίδια περιοχή.

Tagged

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.