Ανοιξιάτικες Δακτυλιώσεις στη Λίμνη Κορώνεια

Δελτία Τύπου ΦΔ

Ο Φορέας Διαχείρισης λιμνών Κορώνειας Βόλβης (Φ.Δ.) διοργάνωσε δακτυλιώσεις στρουθιόμορφων πουλιών στη Λίμνη Κορώνεια από τις 14 Απριλίου το απόγευμα ως τις 18 Απριλίου, το μεσημέρι.

Οι δακτυλιώσεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος «Εποπτεία και αξιολόγηση της κατάστασης διατήρησης ειδών ορνιθοπανίδας στην περιοχή αρμοδιότητας του Φορέα Διαχείρισης λιμνών Κορώνειας Βόλβης» σε συνεργασία με τον ανάδοχο του έργου και το Ελληνικό Κέντρο Δακτυλίωσης.

Έλαβαν μέρος οι παρακάτω δακτυλιωτές και εθελοντές: Χαράλαμπος Αλιβιζάτος, Παναγιωτοπούλου Μαρία, Ευγένιος Τσεκόλεφ, οι Λίλα Κάρτα, Ελλάδα Τσερκεζίδου από το Φ.Δ. Κορώνειας Βόλβης, η Μαρία Κατσικάτσου από το Φ.Δ. Αμβρακικού, ο Σάββας Βασιλειάδης από το Φ.Δ. Εθνικού Δρυμού Ολύμπου, οι Σέβη Λιούζα και Κική Μπαϊρακταρίδου από τη Δράση για την Άγρια Ζωή, η μαθήτρια Αικατερίνα-Μανιώ Κυργιάννη και οι δάσκαλοι του Δημ. Σχολείου Χρυσαυγής, Χατζή Μαρία και Βάινας Θανάσης.

Δακτυλιώθηκαν συνολικά 105 άτομα από 15 είδη πουλιών. Τα είδη που δακτυλιώθηκαν ήταν: τσίχλα (Turdus philomelos), ψευταηδόνι (Cettia cetti), αηδόνι (Luscinia megarhynchos), σταβλοχελίδονο (Hirundo rustica), τσιφτάς (Miliaria calandra), θαμνοτσιροβάκος (Sylvia communis), μελωδοτσιροβάκος (Sylvia crassirostris), βουνοτσιροβάκος (Sylvia curruca), χωραφοσπουργίτης (Passer hispaniolensis), καλαμοτριλιστής (Locustella luscinioides), σχοινοποταμίδα (Acrocephalus schoenobaenus), καλαμοποταμίδα (Acrocephalus scirpaceus), τσιχλοποταμίδα (Acrocephalus arundinaceus), μαυροσκούφης (Sylvia atricapilla), δεντροφυλλοσκόπος (Phylloscopus collybita).

Επίσης η κα. Νατάσα Διάκου από το εργαστήριο παρασιτολογίας του ΑΠΘ πραγματοποίησε παράλληλα δειγματοληψίες εξωπαρασίτων σε αρκετά από τα πουλιά που δακτυλιώθηκαν.

Tagged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.