Συνεργασία Φορέα-Δασαρχείου για την απαγόρευση αλιείας

Δελτία Τύπου ΦΔ

Tο Δασαρχείο Λαγκαδά στα πλαίσια εφαρμογής της αριθμ. πρωτ. 105508/3309/17-3-2014 Απόφασης του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακ/νίας, με θέμα «Καθορισμός χρονικής περιόδου προστασίας των ιχθυοπληθυσμών για λόγους αναπαραγωγής – απαγόρευση ενάσκησης αλιείας στη λίμνη Βόλβη, στο ποταμό Ρήχιο και σε όλα τα ρέοντα ύδατα που συμβάλουν στη λίμνη», συμμετείχε στο σχετικό πρόγραμμα με τους υπαλλήλους του.

Μέχρι σήμερα διενεργήθηκαν περιπολίες, εποπτεύσεις και ενέδρες κάτω από αντίξοες συνθήκες, νύκτα και μέρα, υπό την προσωπική μέριμνα και στήριξη του Δασάρχη Λαγκαδά, με αποτέλεσμα να κατασχεθούν συνολικά δώδεκα (12) δίχτυα αλιείας, δύο (2) εργαλεία αλιείας, ένα δίχτυ (πεζόβολο), ένα δίχτυ (νταούλι), τα οποία και παραδόθηκαν στο Α.Τ.Λαγκαδά. Επίσης πραγματοποιήθηκε απελευθέρωση εντός της λίμνης εκατό (100) περίπου κιλών ζωντανών ιχθύων (κυρίως γριβάδια και πεταλούδες).

Στις 5 Μαΐου 2014 ύστερα από πολύωρη και επίπονη προσπάθεια εντοπίσθηκαν λαθροαλιείς από τους οποίους κατασχέθηκαν δύο (2) γεωργικοί ελκυστήρες (τρακτέρ) και εκατό (100) κιλών περίπου αλιεύματα (γριβάδια).

Οι δράστες – λαθροαλιείς προσήχθησαν στο Α.Τ.Λαγκαδά, οι γεωργικοί ελκυστήρες παραδόθηκαν στο Α.Τ.Λαγκαδά ενώ τα κατασχεθέντα αλιεύματα διατέθηκαν, μετά από προσωπική συνεννόηση του Δασάρχη Λαγκαδά, στην Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνας για το συσσίτιο.

Με την ευκαιρία αυτή θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το Φορέα Διαχείρισης των Λιμνών Κορώνειας – Βόλβης και Μακεδονικών Τεμπών για την παραχώρηση οχήματος για τη διενέργεια των περιπολιών, το Α.Τ.Λαγκαδά και ιδιαίτερα το Διοικητή του Τμήματος για την ουσιαστική συνεργασία, συμμετοχή και συνδρομή του και ιδιαίτερα το προσωπικό της Υπηρεσίας μας που δραστηριοποιήθηκε στο ανωτέρω περιστατικό για την προσπάθεια που κατέβαλε.

Το Δασαρχείο Λαγκαδά λειτουργεί, καθημερινά με συνεργεία επιφυλακής, ενώ διενεργούνται περιπολίες καθ’ όλο το 24ωρο, οι οποίες επιλαμβάνονται είτε κατόπιν καταγγελιών είτε αυτεπαγγέλτως.

Τηλέφωνα επικοινωνίας – καταγγελιών:Δασαρχείο Λαγκαδά: 23940 22336

Ευελπιστούμε στη συνεργασία των αρμόδιων υπηρεσιών αλλά και όλων των πολιτών, ώστε να έχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα για την προστασία του φυσικού μας περιβάλλοντος.

Tagged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.