Ασφαλής περιήγηση κατά την αναπαραγωγική περίοδο

Δελτία Τύπου ΦΔ

Ο Φορέας Διαχείρισης ενημερώνει το κοινό ότι διανύουμε την αναπαραγωγική περίοδο της πανίδας (έως τέλη Ιουνίου) στην Προστατευόμενη Περιοχή και ως εκ τούτου παρακαλούμε τους επισκέπτες, περιπατητές, ποδηλάτες και ορειβάτες να αποφεύγουν την περιήγηση σε πιθανά σημεία φωλίασης της πανίδας.

Συγκεκριμένα, να αποφεύγονται περάσματα φαραγγιών από ομάδες ατόμων, όχθες και πρανή ποταμών, ακτές λιμνών και καλαμώνες προκειμένου να μην δημιουργείται περαιτέρω όχληση στα αναπαραγόμενα είδη. Επιπλέον, αποφύγετε να προσεγγίσετε τυχόν φωλιές που ενδεχομένως να συναντήσετε.

Υπενθυμίζουμε ότι βάσει της ΚΥΑ 6919/2004 προκειμένου να πραγματοποιηθούν οργανωμένες περιηγήσεις στην Προστατευόμενη Περιοχή, απαιτείται ενημέρωση και παροχή ειδικής άδειας από τον Φορέα Διαχείρισης με γνώμονα την καλύτερη εξυπηρέτηση των επισκεπτών και συγχρόνως την προστασία των ειδών πανίδας.

Σε περίπτωση που πέσει στην αντίληψη σας κάποιο περιστατικό που χρήζει βοήθειας (π.χ. πληγωμένο ζώο ή νεοσσός, κατεστραμμένη φωλιά με νεοσσούς κτλ.), παρακαλούμε ενημερώστε άμεσα τον Φορέα Διαχείρισης στο τηλέφωνο 23940-24553 ή στο 6977225388.

 

Tagged

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.