Γνωριμία με το Εθνικό Πάρκο των λιμνών Κορώνειας-Βόλβης

Δελτία Τύπου ΦΔ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα με θέμα «Γνωριμία με τις λίμνες Κορώνεια και Βόλβη», που διοργανώθηκε από την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Υγροτόπων.

Η εκδήλωση θα ξεκίνησε με την κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας όπου ο τυχερός κέρδισε ένα βιβλίο της ορνιθολογικής εταιρείας. Στη συνέχεια ακολούθησε μια παρουσίαση του Εθνικού Πάρκου Κορώνειας-Βόλβης από την εκπρόσωπο του Φορέα Διαχείρισης (ΦΔ) κα. Λίλα Κάρτα. Η ημερίδα έκλεισε με την παρουσίαση της ορνιθοπανίδας της Προστατευόμενης Περιοχής (ΠΠ) από την κα. Μαρία Παναγιωτοπούλου –δασολόγος, μέλος της ορνιθολογικής εταιρείας και ανάδοχος έργου παρακολούθησης ορνιθοπανίδας του ΦΔ-.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί μονοήμερη εκπαιδευτική εκδρομή στην περιοχή των λιμνών την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρατηρήσουν σε επιλεγμένα σημεία γύρω από τις λίμνες με τη συνοδεία έμπειρων παρατηρητών – μελών της Ορνιθολογικής και του Φορέα Διαχείρισης Κορώνειας- Βόλβης, οι οποίοι έχουν ιδιαίτερη γνώση της ευρύτερης περιοχής, διαφορετικά είδη άγριων πουλιών μέσα από κιάλια και τηλεσκόπια.

Για να συμμετέχετε στην μονοήμερη εκπαιδευτική εκδρομή επικοινωνήστε με την Ελένη Βορδογιάννη στο τηλ. 2310244245, στο κινητό 6973246150 είτε μέσω e-mail: thess@ornithologiki.gr

 

Tagged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.