Αγγέλων Πόλις

Δελτία Τύπου ΦΔ

Για ακόμη μία χρονιά συμμετέχουμε στην Αγγέλων Πόλις του δήμου Λαγκαδά, στα Λουτρά Λαγκαδά. Ελάτε να μας συναντήσετε στο σπιτάκι της Ανακύκλωσης, ή αλλιώς Eco-Πόλις, στο Χριστουγεννιάτικο χωριό. Εκεί, οι υπάλληλοι του Φορέα Διαχείρισης μαζί με εθελοντές του δήμου φτιάχνουν κατασκευές από ανακυκλώσιμα υλικά δείχνοντας έτσι στα παιδιά ότι τίποτα δεν πάει χαμένο. Υλικά όπως χαρτί, αλουμίνιο ή γυαλί, αφού τα ζωγραφίσουμε και τα διακοσμήσουμε, μπορούν να μετατραπούν σε ένα χαμογελαστό χιονάνθρωπο, ένα μικρό Χριστουγεννιάτικο δένδρο, ένα φορτηγάκι, ή ένα στολίδι.

Στους μικρούς και μεγάλους επισκέπτες μας γίνεται μια ενημέρωση σχετικά με τα οφέλη της ανακύκλωσης και την διαδικασία που ακολουθείται αφού ρίξουμε τα σκουπίδια μας στον μπλε κάδο. Με αυτό τον τρόπο γίνεται κατανοητή η μέθοδος με την οποία ανακυκλώνονται τα υλικά και πώς ξανακαταλήγουν σε μας.

Επιπλέον, σκοπός μας είναι οι επισκέπτες να αποκτήσουν μια γενικότερη οικολογική ευαισθησία αφού τους ενημερώνουμε και για την Προστατευόμενη Περιοχή των λιμνών Κορώνειας-Βόλβης.

Η Αγγέλων Πόλις θα είναι ανοιχτή από την Κυριακή 8/12/2013 έως την Κυριακή 5/1/2014 και ώρες 10:00 με 22:00. Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα βρείτε στο παρακάτω link http://www.lacity.gr

Tagged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.