Συνάντηση για την αποκατάσταση της Λίμνης Κορώνειας

Δελτία Τύπου ΦΔ

H τρίτη συνάντηση εργασίας της επιτροπής παρακολούθησης των έργων για την αποκατάσταση της λίμνης Κορώνειας πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου στα γραφεία του Φορέα Διαχείρισης λιμνών Κορώνειας-Βόλβης, στο Λαγκαδά.

Τη συνάντηση τίμησαν με την παρουσία τους οι κ.κ. Δ. Βαρτζόπουλος, Γενικός Γραμματέας Συντονισμού της Κυβέρνησης (Γ.Γ.Κ.) και Κ. Τριάντης, Ειδικός Γραμματέας Υδάτων – Υ.Π.Ε.Κ.Α. και υπεύθυνος της συντονιστικής επιτροπής. Συμμετείχαν η κα. Δ. Μπόμπορη, Πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης λιμνών Κορώνειας-Βόλβης, η κα. Μ. Φωτιάδου, Προϊσταμένη της Δ/νσης Σχεδιασμού Ε.Ε. και Α.Ε.Π. του ΥΠ.Α.Α.Τ., ο κ. Γ. Ζαλίδης, εκπρόσωπος του ΥΠ.Α.Α.Τ., η κα. Χ. Μιχαλοπούλου, Διευθύντρια της Δ/νσης Υδάτων Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης, η κα. Κ. Μήτσιου, εκπρόσωπος της Ειδικής Υπηρεσίας Επιθεωρητών Περιβάλλοντος του Υ.Π.Ε.Κ.Α., ο κ. Α. Γιάντσης, Δ/ντης Τμήματος Ανάπτυξης και Προγραμματισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (συνοδευόμενος από στελέχη της Δ/σης τεχνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας), ο κ. Σ. Τερζάκης, Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Λαγκαδά, ο κ. Π. Καμπούρης, εκπρόσωπος του Τομέα Περιβάλλοντος της Γ.Γ.Κ., η κα. Χ. Νικολάρου, από την Ειδική Γραμματεία Υδάτων και ο κ. Ε. Σαγανάς, από τη Διαχειριστική Αρχή του ΕΠΠΕΡΑΑ.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε η πορεία υλοποίησης των έργων για την αποκατάσταση της Κορώνειας και συμφωνήθηκε η επίσπευσή τους, ενόψει και του δικαστηρίου, σε δεύτερο βαθμό, που έχει να αντιμετωπίσει η χώρα μας.

Βασικό θέμα της συνάντησης αποτέλεσε η προώθηση των αγροπεριβαλλοντικών μέτρων στην περιοχή και η δημιουργία δράσεων και έργων για τη μείωση της κατανάλωσης του αρδευτικού νερού.

Τέλος, η Πρόεδρος του Φ.Δ. τόνισε την ανάγκη υλοποίησης των μέτρων και δράσεων που περιλαμβάνονται στο εγκεκριμένο Σχέδιο Διαχείρισης της περιοχής που έχει εκπονήσει ο Φ.Δ. και προβλέπει συγκεκριμένα μέτρα για την ολοκληρωμένη διαχείριση της προστατευόμενης περιοχής.

Μετά τη συνάντηση ακολούθησε επίσκεψη στη λίμνη Κορώνεια όπου γίνονται τα έργα, παρουσία του Ειδικού Γραμματέα Υδάτων, κ. Τριάντη.

 

Tagged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.