Πανευρωπαϊκή γιορτή πουλιών στη Βόλβη

Δελτία Τύπου ΦΔ

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Πανευρωπαϊκής Γιορτής Πουλιών, ο Φορέας Διαχείρισης, με την υποστήριξη του Δήμου Βόλβης και του Οργανισμού Πολιτισμού – Αθλητισμού – Περιβάλλοντος, φιλοξένησε τους μαθητές του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού σχολείου της Αρέθουσας, στο παραλίμνιο Πάρκο της Μεγάλης Βόλβης.

Οι περίπου 100 μαθητές ενημερώθηκαν για την σπάνια ορνιθοπανίδα της περιοχής, για τις ιδιαιτερότητες των υδρόβιων πουλιών του Εθνικού Πάρκου, ενώ παράλληλα είχαν την ευκαιρία να παρατηρήσουν τα πουλιά της λίμνης Βόλβης με τηλεσκόπιο και κιάλια. Ακόμη, τα παιδιά ζωγράφησαν, κατασκεύασαν δημιουργίες σχετικές με την ορνιθοπανίδα και έπαιξαν διάφορα περιβαλλοντικά παιχνίδια στο περιβαλλοντικό εργαστήρι του Φορέα Διαχείρισης. Τέλος, πραγματοποιήθηκε η απελευθέρωση 2 ατόμων του είδους Streptopelia decaocto (δεκαοχτούρα).

Η Πανευρωπαϊκή Γιορτή Πουλιών διοργανώνεται κάθε χρόνο από την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία και γιορτάζεται σε περισσότερες από 30 περιοχές σε όλη την Ελλάδα! Το θέμα της φετινής γιορτής αφορά στα εκατομμύρια μεταναστευτικά πουλιά, που αυτή την περίοδο ταξιδεύουν από την Ευρώπη στην Αφρική για να διαχειμάσουν. Τα πουλιά διασχίζουν χιλιάδες χιλιόμετρα και αντιμετωπίζουν πολλούς κινδύνους κατά μήκος των μεταναστευτικών τους διαδρομών προκειμένου να φτάσουν στον προορισμό τους. Φέτος, για 20η χρονιά, η BirdLife International προσκαλεί τους Ευρωπαίους πολίτες να αδράξουν την ευκαιρία και να ανακαλύψουν τον μαγικό κόσμο της μετανάστευσής τους.

Tagged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.