4 Οκτωβρίου – Παγκόσμια ημέρα των Ζώων

Δελτία Τύπου ΦΔ

Στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας των Ζώων – 4 Οκτωβρίου, ο Δήμος Λαγκαδά και η Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος-Πρασίνου και Πολιτικής Προστασίας σε συνεργασία με το Φιλοζωικό Σωματείο Λαγκαδά «Αγκαλιά-Ζω» και ιδιώτες κτηνιάτρους της περιοχής, πραγματοποίησαν μια σειρά δράσεων στο Λαγκαδά.

Συγκεκριμένα, στην πλατεία του Λαγκαδά, σήμερα κατά τις πρωινές ώρες, πραγματοποιήθηκαν εμβολιασμοί σκύλων και τοποθέτηση σε αυτά microchip και κολλάρου σήμανσης, από τους ιδιώτες κτηνιάτρους της περιοχής κα.Τσαλκαμά Ευδοκία και κ.Μιχαήλ Θεμιστοκλή, τα οποία με τη διαδικασία αυτή δεν αποτελούν πλέον κίνδυνο για τη δημόσια υγεία.

Επίσης, στην καταμέτρηση των εμβολιασμένων σκύλων, αξιολογήθηκε η άμεση στείρωση ορισμένων εξ αυτών , βάσει του Ν.4039/2012.

Παράλληλα με τους εμβολιασμούς, στον ίδιο χώρο της πλατείας υπήρχε περίπτερο ενημέρωσης των πολιτών, όπου μέλη του Φιλοζωικού Σωματείου Λαγκαδά «Αγκαλιά-Ζω» παρείχαν στους διερχόμενους πολίτες τις απαραίτητες πληροφορίες για τα δικαιώματα των ζώων, τις υποχρεώσεις των ιδιοκτητών καθώς και τον τρόπο προστασίας και φροντίδας των αδέσποτων φίλων μας.

Η μέριμνα του Δήμου Λαγκαδά για τα αδέσποτα ζώα της περιοχής μας, δεν περιορίζεται στη συγκεκριμένη μέρα, αλλά αποτελεί μέρος ενός διαρκούς αγώνα διαχείρισης των αδέσποτων ζώων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η δράση αυτή δεν θα μπορούσε να υλοποιηθεί χωρίς την πολύτιμη συμβολή του Φιλοζωικού Σωματείου Λαγκαδά «Αγκαλιά-Ζω» και την Πρόεδρό του κα.Κόλια Μαρία ,τους ιδιώτες κτηνιάτρους κα.Τσαλκαμά Ευδοκία και κ.Μιχαήλ Θεμιστοκλή οι οποίοι αφιλοκερδώς πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους και εθελοντές της περιοχής, τους οποίους ευχαριστούμε θερμά για τη βοήθεια!

 

Tagged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.