Άθληση και Ψυχαγωγία στη λίμνη Βόλβη

Δελτία Τύπου ΦΔ Εκδηλώσεις

Ο Φορέας Διαχείρισης λιμνών Κορώνειας-Βόλβης, σε συνεργασία με τον Δήμο Βόλβης, τα Λουτρά Ν. Απολλωνίας, τον Οργανισμό Πολιτισμού-Αθλητισμού-Περιβάλλοντος (ΟΠΑΠ) Βόλβης και το Γραφείο Περιβαλλοντικής Αγωγής της Δ/νσης Δ/θμιας Εκπαίδευσης Δ. Θεσ/νίκης, διοργανώνει ημερήσια δράση στη λίμνη Βόλβη με θέμα: «Άθληση και Ψυχαγωγία στη λίμνη Βόλβη», την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου, και ώρα 10:00, στα Λουτρά Ν. Απολλωνίας.

Πρόκειται για μια σειρά δραστηριοτήτων , που αποβλέπουν: 1) στην ανάδειξη και προβολή του Εθνικού Πάρκου, 2) στην ενημέρωση για τον κανονισμό διοίκησης και λειτουργίας του υγροτόπου, 3) στην περιβαλλοντική αγωγή, ψυχαγωγία και άσκηση στην Προστατευόμενη Περιοχή.

Αναλυτικά, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα για δωρεάν εκμάθηση windsurf, περιήγηση με canoe-kayak στη λίμνη Βόλβη, ποδηλασία στην παραλίμνια περιοχή, (συμμετέχει ο Ποδηλατικός Σύλλογος Σταυρού με συγκεκριμένη παραλίμνια διαδρομή διάρκειας 60 λεπτών), ενασχόληση με την τοξοβολία και ορνιθοπαρατήρηση των υδρόβιων σπάνιων πουλιών.

Για όσους προτίθενται να μας επισκεφτούν από τις περιοχές της Ασπροβάλτας, των Βρασνών και του Σταυρού, θα υπάρξει μετακίνηση με λεωφορείο του Δήμου Βόλβης στις ώρες 9:00 το πρωί στην Ασπροβάλτα στο κεντρικό βενζινάδικο «Β.Ρ.», στις 9:10 στην Πλατεία Νέων Βρασνών και στις 9:20 στο Κ.Ε.Π. Σταυρού. Για περαιτέρω πληροφορίες καλέστε στο 23940-24553 (κα. Ιωάννα Υφαντίδου).

Tagged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.