Γιορτή Λιπαριάς

Δελτία Τύπου ΦΔ

Το Σάββατο 15 Ιουνίου, ο Φορέας Διαχείρισης συμμετείχε στη Γιορτή Λιπαριάς, στο χώρο της Ιχθυόσκαλας στην παραλία της Μικρής Βόλβης. Το προσωπικό του Φορέα Διαχείρισης ενημέρωσε τους επισκέπτες και τους κατοίκους για τις ιδιαιτερότητες του Εθνικού Πάρκου και για το καθεστώς προστασίας που διέπει την περιοχή. Τους μικρούς μας φίλους υποδεχτήκαμε στο εργαστήρι περιβαλλοντικής αγωγής, όπου είχαν την ευκαιρία να δημιουργήσουν κατασκευές και ζωγραφιές με θέμα το περιβάλλον.

Η εκδήλωση πλαισιώθηκε από συγκροτήματα, πολιτιστικούς και χορευτικούς συλλόγους, ενώ οι ψαράδες της περιοχής πρόσφεραν την ψαριά τους στους επισκέπτες. Ψητή λιπαριά, τοπικά εδέσματα, σαλάτες και ούζο προσφέρθηκαν δωρεάν σε όλους τους παρευρισκόμενους.

Η λιπαριά είναι ένα ψάρι που μοιάζει πολύ με την σαρδέλα. Η ιδιαιτερότητα της έγκειται στο ότι υπάρχει μόνο στη λίμνη Βόλβη παγκοσμίως. Τρώγεται ψητή ενώ γίνεται εξαίρετος ουζομεζές όταν είναι παστή. Πριν από 17 χρόνια οι κάτοικοι της περιοχής πήραν την απόφαση να καθιερώσουν τη Γιορτή Λιπαριάς, ακριβώς εξαιτίας της σημαντικής αυτής ιδιαιτερότητας του ψαριού.

Ευχαριστούμε τόσο τον δήμο Βόλβης, όσο και τους τοπικούς φορείς για την πρόσκληση και την φιλοξενία τους.

Tagged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.