Απελευθέρωση Χρυσαετού!

Φορείς διαχείρισης

Στις 15 Δεκεμβρίου παραλάβαμε έναν τραυματισμένο Χρυσαετό από τη Σουρωτή Θεσσαλονίκης. Το πουλί έφερε επιφανειακά τραύματα δίχως κάτι άλλο το ανησυχητικό.

Το κρατήσαμε λίγες ημέρες και το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου ο κτηνίατρος του Κέντρου Περίθαλψης αποφάσισε πως είναι υγιές και θα πρέπει να προχωρήσουμε άμεσα στην απελευθέρωσή του.

Η επόμενη ημέρα ήταν κατάλληλη για αυτό το σκοπό καθώς σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού δεν θα είχαμε βροχή και θα κόπαζαν οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν τις τελευταίες ημέρες. Δεδομένου μάλιστα ότι το πουλί είναι σε αναπαραγωγική ηλικία και αυτή την εποχή οι Χρυσαετοί ξεκινάνε το ζευγάρωμα αποφασίσαμε να επισπεύσουμε άμεσα την απελευθέρωση. Ειδοποιήσαμε λοιπόν τον κ. Καζαντζίδη Σάββα από το Ελληνικό Κέντρο Δακτυλίωσης Πουλιών ο οποίος και δακτυλίωσε το πουλί. Έτσι την Κυριακή το μεσημέρι επισκεφτήκαμε από κοινού με υπαλλήλους του Φορέα Διαχείρισης των λιμνών Κορώνεια Βόλβη το βιότοπο του πουλιού και προχωρήσαμε στην απελευθέρωσή του. Το πουλί πέταξε για λίγη ώρα από πάνω μας χαρίζοντάς μας υπέροχες εικόνες και κατόπιν τράβηξε το δρόμο του.

ΠΗΓΗ

Tagged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.