2η δράση καθαρισμού στον Μπογδάνα

Δελτία Τύπου ΦΔ

Οι δράσεις καθαρισμού συνεχίζονται! Στο πλαίσιο της συμμετοχής μας στην εκστρατεία «Καθαρίστε τη Μεσόγειο», που διοργανώνεται από το δίκτυο Μεσόγειος SOS, το Σάββατο 25 Μαΐου προχωρήσαμε σε δεύτερο καθαρισμό του χειμάρρου Μπογδάνα. Αυτή τη φορά το σημείο καθαρισμού ήταν πίσω από το κλειστό γυμναστήριο Λαγκαδά.

Οι περίπου 40 εθελοντές από περιβαλλοντικές οργανώσεις, φορείς και σχολεία του δήμου Λαγκαδά, συγκέντρωσαν 30 σακούλες με σκουπίδια που μαζεύτηκαν κατά μήκος δύο χιλιομέτρων του χειμάρρου. Τα σκουπίδια που συγκεντρώσαμε χωρίστηκαν σε ανακυκλώσιμα και μη. Επιπλέον, έγινε καταγραφή με σκοπό την διεξαγωγή συμπερασμάτων για την ποιότητα και ποσότητα των απορριμμάτων που συλλέγονται κάθε χρόνο στις εκστρατείες καθαρισμού. Στο σημείο υπήρχαν επίσης αρκετά μπάζα τα οποία θα απομακρυνθούν στο προσεχές διάστημα με μηχανήματα του δήμου Λαγκαδά. Η Αντιδημαρχεία Περιβάλλοντος-Πρασίνου & Πολιτικής Προστασίας Λαγκαδά υποστήριξε τη δράση μας και φρόντισε για την άμεση απομάκρυνση των συγκεντρωμένων απορριμμάτων.

Ευχαριστούμε πολύ το δίκτυο Μεσόγειος SOS, τους εργαζόμενους της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας και τους εθελοντές που συμμετείχαν στη δράση καθαρισμού, καθώς και την Αντιδημαρχεία Περιβάλλοντος Λαγκαδά για την υποστήριξη της δράσης.

 

Tagged

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.