Ημερίδα ενημέρωσης στη Ρεντίνα

Δελτία Τύπου ΦΔ

Στο πλαίσιο της εφαρμογής του προγράμματος ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, ο Φορέας Διαχείρισης υλοποίησε δεύτερη ημερίδα στο στρατόπεδο Κατσάνη (Ρεντίνα), με θέμα την παρουσίαση του Εθνικού Πάρκου Κορώνειας Βόλβης και Μακεδονικών Τεμπών και το νομικό καθεστώς που διέπει την περιοχή.

Το στράτευμα ενημερώθηκε για το ειδικό καθεστώς προστασίας, για το έργο και τις αρμοδιότητες του Φορέα Διαχείρισης –με έμφαση στο πρόγραμμα φύλαξης του Εθνικού Πάρκου-, και για τους συνηθέστερους τύπους παράνομων δραστηριοτήτων που εντοπίζονται στην περιοχή. Ζητήθηκε από όλους να μας ενημερώνουν άμεσα σε περίπτωση που πέσει στην αντίληψη τους η οποιαδήποτε παράνομη ενέργεια.

Το πρόγραμμα ενημέρωσης-ευαισθητοποίησης δεν στοχεύει απλά στην πληροφόρηση της τοπικής κοινωνίας, αλλά στην αλλαγή στάσεων και συμπεριφορών και βέβαια στην ανάπτυξη συμμετοχικών διαδικασιών από όλους τους εμπλεκόμενους.

Οι θεματικές αυτές ημερίδες θα πραγματοποιούνται κάθε εξάμηνο στο πλαίσιο της ενημέρωσης του στρατεύματος. Ευχαριστούμε πολύ τον Ανθυπολοχαγό Ι. Κουτσούκη για την πρόσκληση και την άψογη συνεργασία.

Tagged

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.