Συνάντηση για την αποκατάσταση της περιβαλλοντικής υποβάθμισης της λίμνης Κορώνειας

Δελτία Τύπου ΦΔ

Μετά από πρόσκληση της Ειδικής Γραμματείας Υδάτων του Υ.Π.Ε.Κ.Α., πραγματοποιήθηκε χθες στα γραφεία του Φορέα Διαχείρισης η πρώτη συνάντηση της ομάδας συντονισμού δράσεων για τη λήψη μέτρων με στόχο την αποκατάσταση της περιβαλλοντικής υποβάθμισης που έχει υποστεί η λίμνη Κορώνεια.

Στη συνάντηση συζητήθηκε η εξέλιξη των έργων υποδομής και έγινε καταγραφή της προόδου υλοποίησης και των 21 δράσεων που προβλέπονται από το Αναθεωρημένο Σχέδιο για την Αποκατάσταση της λίμνης Κορώνειας, ενώ τέθηκε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα εκπλήρωσης τους με ταυτόχρονη παρακολούθηση τήρησης του χρονοδιαγράμματος, ενόψει της καταδικαστικής απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.

Τέλος, έγινε αναφορά στην έγκριση του Διαχειριστικού Σχεδίου του Φορέα Διαχείρισης και την υλοποίηση των μέτρων που προβλέπονται. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στον τομέα των αγροπεριβαλλοντικών μέτρων και της μείωσης κατανάλωσης του αρδευτικού νερού.

Στη συνέχεια ακολούθησε περιήγηση στη λίμνη Κορώνεια και αυτοψία στο σημείο του έργου της Ενωτικής Τάφρου.

 

Tagged

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.