Συμμετοχή του ΦΔ Λιμνών Κορώνειας Βόλβης σε ημερίδα για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση

Δελτία Τύπου ΦΔ

Εκπρόσωποι του Φορέα Διαχείρισης λιμνών Κορώνειας Βόλβης συμμετείχαν στην ημερίδα με θέμα «Περιβαλλοντική Εκπαίδευση και Προστατευόμενες Περιοχές» που διοργανώθηκε από τον Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Κερκίνης, την Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012 στο ξενοδοχείο ΕΡΩΔΙΟΣ στον Λιθότοπο Σερρών.

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Κερκίνης, κ. Αρτέμιος Χατζηαθανασίου, αναφέρθηκε στην στοχευμένη προσπάθεια για περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των κατοίκων της περιοχής αλλά και των επισκεπτών του Εθνικού Πάρκου.

Εισηγητές και παρευρισκόμενοι συμφώνησαν πως η περιβαλλοντική εκπαίδευση στοχεύει στη διαμόρφωση όχι μόνο οικολογικής συνείδησης αλλά και στην υιοθέτηση ενός υπεύθυνου τρόπου ζωής με γνώμονα τον σεβασμό στο περιβάλλον. Στην ημερίδα παρουσιάστηκε υλικό περιβαλλοντικής εκπαίδευσης με σημείο αναφοράς τις προστατευόμενες περιοχές. Επιπλέον, παρουσιάστηκαν οι υποδομές για περιβαλλοντική εκπαίδευση τόσο από την πλευρά του Φορέα Διαχείρισης, όσο και από την πλευρά του δήμου Σερρών και άλλων εμπλεκόμενων οργανισμών. Τέλος έγινε αναφορά στα προβλήματα και τα σημεία που χρειάζονται βελτίωση όσο αφορά την περιβαλλοντική εκπαίδευση με στόχο την μέγιστη δυνατή ευαισθητοποίηση του πληθυσμού.

ΠΗΓΗ

Tagged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.