Πεζοπορία στα Μακεδονικά Τέμπη

Δελτία Τύπου ΦΔ

Λαγκαδάς, 19-11-2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μια μοναδική εμπειρία έζησαν όσοι συμμετείχαν χθες στην πεζοπορία στα Μακεδονικά Τέμπη, που διοργανώθηκε από τον Φορέα Διαχείρισης, τον ΟΠΑΠ Βόλβης, τον Φυσιολατρικό Ορειβατικό Σύλλογο Σταυρού (ΦΟΣΣ) και το Γραφείο Περιβαλλοντικής Αγωγής Δ.Δ.Ε.Δ.Θεσ/κης.

Περισσότερα από εκατό άτομα, μικροί και μεγάλοι, συναντηθήκαμε στον Σταυρό, διασχίσαμε μία απόσταση τεσσάρων περίπου χιλιομέτρων μέσα στο υπέροχο πλατανόδασος των Μακεδονικών Τέμπών, κατά μήκος του Ρήχειου ποταμού, για να καταλήξουμε στο Κάστρο της Ρεντίνας. Στο μέσο της διαδρομή έγινε στάση για ενημέρωση σχετικά με την χλωρίδα και πανίδα της περιοχής, ενώ στο Κάστρο της Ρεντίνας μάθαμε για την ιστορία και την προσφορά του κάστρου κατά την βυζαντινή περίοδο.

Ο Φορέα Διαχείρισης σκοπεύει να υλοποιήσει σειρά παρόμοιων δράσεων που σκοπεύουν  στη γνωριμία των ανθρώπων με την φύση, στην προβολή ιστορικών περιοχών που βρίσκονται μια ανάσα από το κέντρο της Θεσσαλονίκης, και στην προαγωγή του οικοτουρισμού και του σεβασμού στο περιβάλλον.

Ευχαριστούμε θερμά όσους συμμετείχαν στην πεζοπορία και όλους όσους βοήθησαν για την επιτυχία της δράσης. Ιδιαίτερες ευχαριστίες:

  • Στον ΟΠΑΠ Βόλβης, για την υποστήριξη της δράσης.
  • Στον Φυσιολατρικό Ορειβατικό Σύλλογο Σταυρού (ΦΟΣΣ) για την άψογη συνεργασία και συνδιοργάνωση.
  •  Στο Γραφείο Περιβαλλοντικής Αγωγής Δ.Δ.Ε.Δ.Θεσ/κης, και συγκεκριμένα στην υπεύθυνη του γραφείου, κ. Μιχελάκη Δέσποινα, για την υποστήριξη και την γενικότερη ευαισθησία σε θέματα περιβάλλοντος.

Ακολουθούν ορισμένες μόνο φωτογραφίες από την πεζοπορία. Για περισσότερες φωτογραφίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας www.foreaskv.gr

Υπεύθυνη τμήματος Ενημέρωσης-Πληροφόρησης και Γραφείου Τύπου
Ιωάννα Υφαντίδου
Tagged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.