Πεζοπορία στα Μακεδονικά Τέμπη

Δελτία Τύπου ΦΔ Εκδηλώσεις

Ο Φορέας Διαχείρισης μαζί με τον Φυσιολατρικό Ορειβατικό Σύλλογο Σταυρού (ΦΟΣΣ), και το Γραφείο Περιβαλλοντικής Αγωγής της Δ/νσης Δ. Ε. Θεσ/νίκης, οργανώνουν πεζοπορία στα Μακεδονικά Τέμπη, την Κυριακή 18 Νοεμβρίου.

Η πεζοπορία θα αρχίσει στις 10π.μ., ενώ σημείο συνάντησης έχει οριστεί η είσοδος των Μακεδονικών Τεμπών από τον Σταυρό. Η διαδρομή θα διαρκέσει σχεδόν τρεις ώρες και θα περιλαμβάνει: πεζοπορία στην κοιλάδα του Ρήχειου ποταμού μέσα στο δάσος από πλατάνια και λεύκες, ανάβαση στο Κάστρο της Ρεντίνας, στάση στο κάστρο από όπου μπορούμε να δούμε στα ανατολικά τον Στρυμονικό κόλπο και στα δυτικά την λίμνη Βόλβη και τους ορεινούς όγκους, κατάβαση από τον ίδιο δρόμο προς Σταυρό. Η πεζοπορία και η ξενάγηση στα Μακεδονικά Τέμπη είναι δωρεάν.

Μετά την πεζοπορία, όσοι επιθυμούν, μπορούν να μας συναντήσουν στην ταβέρνα Δαραβίγκος στον Άνω Σταυρό. Εκεί, με ειδική τιμή 8€/άτομο, μπορούμε να απολαύσουμε ένα πλήρες γεύμα με σαλάτα και κρασί.

Για τους εκπαιδευτικούς που επιθυμούν να πάρουν μέρος στην δράση, έχει συμφωνηθεί η μεταφορά τους από την Θεσσαλονίκη στον Σταυρό με λεωφορείο. Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στην υπεύθυνη του Γραφείου Περιβαλλοντικής Αγωγής, κ. Δέσποινα Μιχελάκη στο 6977 295547.

Η δράση αυτή αποσκοπεί στη γνωριμία των εκπαιδευτικών με το φυσικό περιβάλλον και το Εθνικό Πάρκο Κορώνειας Βόλβης, αλλά και με την ιστορία της περιοχής που έχει τις ρίζες της στην Βυζαντινή περίοδο, καθώς θα δοθούν πληροφορίες για το φυσικό ανάγλυφο και τα ιστορικά μνημεία της περιοχής.

 

Tagged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.