Συνεργασία με τη ΔΕΗ για τις φωλιές των πελαργών

Δελτία Τύπου ΦΔ

Ο Φορέας Διαχείρισης λιμνών Κορώνειας Βόλβης συνεργάστηκε με τη ΔΕΗ Λαγκαδά για τον προγραμματισμό και την πραγματοποίηση επιχείρησης για την συντήρηση των φωλιών των λευκοπελαργών (Ciconia ciconia) που έχουν καταγραφεί στην περιοχή αρμοδιότητας του Φορέα από το 2008 μέχρι και το 2011. Επίσης η επιχείρηση αφορούσε και τοποθέτηση νέων βάσεων (καλάθια) με υλικά για τη δημιουργία φωλιάς (κλαδιά), σε στύλους της ΔΕΗ που τα συγκεκριμένα πουλιά είχαν προσπαθήσει να φωλιάσουν παλιότερα.

Οι εργασίες άρχισαν στις 21/1/2012 και τελείωσαν στις 18/3/2012. Συντηρήθηκαν πολλές φωλιές και τοποθετήθηκαν οχτώ νέα καλάθια, λίγο πριν οι πρώτοι λευκοπελαργοί φτάσουν στην περιοχή για να ξεκινήσουν την νέα αναπαραγωγική περίοδο στο 2012. Τα πρώτα πουλιά που έφτασαν στην περιοχή ήταν στο Καβαλάρι στις 21/3/2012.

Ο Φορέας Διαχείρισης ευχαριστεί τη ΔΕΗ Λαγκαδά για τη συνεργασία της και για την ευαισθησία που έδειξε στο θέμα αυτό και ελπίζει σε περαιτέρω συνεργασία.

Στην περιοχή αρμοδιότητας του Φορέα έχουν καταγραφεί τα τελευταία 4 χρόνια από 86 μέχρι 99 φωλιές στις οποίες γεννιούνται κάθε χρόνο περίπου 200 νεοσσοί.

Οι Λευκοπελαργοί είναι είδος προστατευόμενο από διεθνής συμβάσεις και επίσης συγκαταλέγεται στο Κόκκινο Βιβλίο των απειλούμενων ζώων της Ελλάδας.

ΠΗΓΗ

Tagged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.