Δέκα εκατ. ευρώ για τη λίμνη Κορώνεια

Προστατευόμενες περιοχές

Δέκα εκατ. ευρώ ήρθαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση για τη λίμνη Κορώνεια στην περιοχή του Λαγκαδά στη Θεσσαλονίκη. Το ποσό θα δοθεί στους αγρότες του Λαγκαδά για να αντικαταστήσουν τα λιπάσματα που χρησιμοποιούν και τα αρδευτικά συστήματα στα χωράφια γύρω από τη λίμνη.

Για περίπου έναν μήνα, έως τις 12 Νοεμβρίου, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να καταθέσουν αιτήσεις στη Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης. Η καθηγήτρια Βιολογίας του Α.Π.Θ., Μαρία Μουστάκα, δηλώνει χαρακτηριστικά: «Είναι το πρώτο βασικό και ουσιαστικό βήμα. Δυστυχώς, όμως, ήρθε πολύ αργά και από μόνο του δεν είναι ικανό να διασώσει τη λίμνη στη φάση που βρίσκεται.

Η Κορώνεια σήμερα είναι ένα βούρκος με βάθος λιγότερο από 40 εκατοστά νερού στο οποίο κυριαρχούν τοξικά κυανοβακτήρια. Θα χρειαστούν δεκαετίες για να ξαναγίνει λίμνη. Εκείνο που πρέπει να κάνουμε είναι να στρέψουμε τα βλέμματά μας στην προστασία της».

ΠΗΓΗ

Tagged

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.