Εγκαίνια Βιολογικού Σταθμού επεξεργασίας λυμάτων Λαγκαδά, ΦΔ Λιμνών Κορώνειας Βόλβης

Δελτία Τύπου ΦΔ
14/10/2011
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΦΔ Λιμνών Κόρωνειας Βόλβης

Την Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2011, πραγματοποιηθήκαν τα εγκαίνια του Βιολογικού Σταθμού επεξεργασίας λυμάτων του Δήμου Λαγκαδά. Πρόκειται για ένα έργο πνοής για την περιοχή, μεγάλης οικολογικής αξίας, που δίνει ελπίδα σωτηρίας στη λίμνη Κορώνεια.

Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν με την παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου, ο οποίος, έχοντας έντονο ενδιαφέρον για το φυσικό περιβάλλον, αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα σωτηρίας της λίμνης Κορώνειας αλλά και στην ανάγκη αρμονικής συνύπαρξης του ανθρώπου με το φυσικό περιβάλλον.

Εμείς, ως Φορέας Διαχείρισης Λιμνών Κορώνειας Βόλβης, επικροτούμε το έργο της Δημοτικής Αρχής και είμαστε δίπλα σε κάθε προσπάθεια, που στοχεύει στη διαφύλαξη της οικολογικής ισορροπίας των δύο λιμνών. Για το σκοπό αυτό, σε συνεργασία με το ΥΠΕΚΑ, στηρίζουμε την προσπάθεια των δήμων της περιοχής για την υλοποίηση έργων δημιουργίας αποχετευτικών δικτύων και εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων, ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι πιέσεις στα οικοσυστήματα των δύο λιμνών και να αποφευχθεί περαιτέρω υποβάθμιση.

Από το γραφείο τύπου
Μαρία Κράββα
Tagged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.