Νεοσσοί κουκουβάγιας σε επανένταξη

Δελτία Τύπου ΦΔ

Από τον Φορέα Διαχείρισης λιμνών Κορώνειας Βόλβης (Φ.Δ.Κ.Β.), σε συνεργασία με το σταθμό Α΄ βοηθειών «Δράση για την άγρια Ζωή» (Δ.Α.Ζ.), τέθηκαν σε επανένταξη 4 μικρά κουκουβακάκια (Athene noctua), από τις 20 Ιουνίου 2011. Τα μικρά είχαν παραδοθεί από ένα εργοστάσιο στο Μελισσοχώρι, όπου είχαν πέσει δύο φορές μέσα σε λέβητα και καταστράφηκε η φωλιά τους.

Μετά από λίγες μέρες περίθαλψης και αφού άρχισαν να τρώνε μόνα τους και δυνάμωσαν αρκετά, κατασκεύαστηκε φωλιά, η οποία τοποθετήθηκε σε ακατοίκητη σοφίτα εθελοντή.

Τα κουκουβακάκια δακτυλιώθηκαν από τον κ. Σάββα Καζαντζίδη, εκπρόσωπο του Ελληνικού Κέντρου Δακτυλίωσης Πουλιών, και τοποθετήθηκαν σε κλουβί στη σοφίτα.

Εγκλιματίστηκαν εύκολα (σα σοφά πουλιά που είναι) και μετά από λίγες μέρες ανοίχτηκε το κλουβί και άρχισαν να κυκλοφορούν στη σοφίτα και να την εξερευνούν άνετα.

Το ένα από αυτά βρήκε το δικό του καταφύγιο σε άλλη μεριά της σοφίτας, ενώ τα άλλα είναι ακόμα εγκατεστημένα στην αρχική τους θέση.

Από τις 22/7/2011 άρχισαν να βγαίνουν και έξω από την ασφάλεια της σοφίτας για να εξερευνήσουν και τον έξω κόσμο, αλλά επιστρέφουν σε αυτήν ξανά.

Ελπίζουμε και ευχόμαστε να βρουν τον δρόμο τους.

Λίλα Κάρτα
Προσωπικό Κέντρου Πληροφόρησης Απολλωνίας
Φορέας Διαχείρισης λιμνών Κορώνειας Βόλβης

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

 

Tagged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.