Εφαρμογή της υπ΄αριθμ. 3197/30-03-2011 απόφασης του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας – «Περί απαγόρευσης της αλιείας»

Δελτία Τύπου ΦΔ

Λαγκαδάς 7 Iουνίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

O Φορέας Διαχείρισης λιμνών Κορώνειας Βόλβης, σε συνεργασία με το Τμήμα Αλιείας Εσωτερικών Υδάτων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, επόπτευσε την εφαρμογή της υπ ́αριθμ. 3197/30-03-2011 απόφασης του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας – «Περί απαγόρευσης της αλιείας», στη λίμνη Βόλβη και στο Ρήχειο Ποταμό, κατά τη χρονική περίοδο μεταξύ 6 Απριλίου και 6 Ιουνίου του 2011.

Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους, οι φύλακες του Φορέα Διαχείρισης απέτρεψαν την παράνομη αλιεία στις περιοχές ενδιαφέροντος, προκειμένου να διασφαλιστεί η αναπαραγωγική δραστηριότητα των ψαριών τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Οργανώθηκαν συνεχείς περιπολίες περιφερειακά της λίμνης Βόλβης και σε όλα τα ρέοντα ύδατα, που καταλήγουν σε αυτήν, καθώς και στο Ρήχειο Ποταμό σε όλο το μήκος του, από τη λίμνη Βόλβη μέχρι την εκβολή του, στο Στρυμωνικό κόλπο.

Σύμφωνα με τις αναφορές των φυλάκων εντοπίστηκαν 41 περιστατικά παράνομης αλιείας. Περίπου το 50% αυτών των περιστατικών αφορούσε στο Ρήχειο Ποταμό. Σε όλες τις περιπτώσεις πραγματοποιήθηκε ενημέρωση και σύσταση των ψαράδων για την απαγόρευση, οι οποίοι τελικά αποχωρούσαν. Συνολικά εντοπίστηκαν 103 ερασιτέχνες αλιείς, που ψάρευαν με καλάμια, και 2 επαγγελματικές βάρκες στις όχθες της λίμνης.

ΠΗΓΗ

Tagged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.