Συμμετοχή του Φορέα Διαχείρισης στην Γιορτή Του Δάσους

Δελτία Τύπου ΦΔ

Ολοκληρώθηκαν στην Καστάνιτσα Αρκαδίας οι εκδηλώσεις με αφορμή την Γιορτή Του Δάσους. Ο Μορφωτικός και Φυσιολατρικός Σύλλογος των Απανταχού Καστανιτσιωτών συνεχίζοντας την πολύχρονη προσφορά του, διοργάνωσε για 5η συνεχή χρονιά την Γιορτή Του Δάσους. Από τις 21 Ιουλίου έως και τις 13 Αυγούστου πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, πεζοπορίες και αθλητικοί αγώνες για τα παιδιά. Οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του χωριού είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν παρουσιάσεις από το προσωπικό του Φορέα που αφορούσαν στη φύλαξη, προστασία και ανάδειξη του φυσικού πλούτου της περιοχής του Πάρνωνα.

Ο Φορέας Διαχείρισης συμμετείχε ενεργά και φέτος στην Γιορτή Του Δάσους, με παρουσιάσεις πληροφόρησης για την Προστατευόμενη Περιοχή Όρους Πάρνωνα και Υγροτόπου Μουστού καθώς και τις δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης που υλοποιεί ο Φορέας. Επίσης στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Καστάνιτσας τα μικρά παιδιά ξεναγήθηκαν από το προσωπικό του Φορέα και ενημερώθηκαν για την χλωρίδα και την πανίδα της περιοχής, για τα προστατευόμενα είδη, για την τσακώνικη διάλεκτο και παράλληλα ασχολήθηκαν με περιβαλλοντικές δραστηριότητες.

Ο Φορέας Διαχείρισης Όρους Πάρνωνα και Υγροτόπου Μουστού θα συνεχίσει τις δράσεις του με στόχο την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση πολιτών και τοπικών φορέων. Για τον λόγο αυτό βρίσκεται σε εξέλιξη η δημιουργία δικτύου εθελοντών για την παρακολούθηση και προστασία της Προστατευόμενης Περιοχής Όρους Πάρνωνα. Την αίτηση συμμετοχής μπορείτε να την βρείτε στα ΚΕΠ, σε επιλεγμένα σημεία της προστατευόμενης περιοχής και από την ιστοσελίδα του Φορέα (www.fdparnonas.gr).

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=2Epsfiapr-U]

Tagged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.