Εκπαίδευση στις πρώτες βοήθειες και χρήση εξωτερικού απινιδωτή

Δελτία Τύπου ΦΔ

Την Τετάρτη, 7 Ιουνίου 2017 στο κτίριο του Γυμνασίου/Λυκειακών Τάξεων Αγνάντων του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων, ο Φορέας Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου Τζουμέρκων, Περιστερίου και χαράδρας Αράχθου σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ Άρτας διοργάνωσε σεμινάριο εκπαίδευσης στις πρώτες βοήθειες και χρήσης εξωτερικού απινιδωτή με μεγάλη συμμετοχή.

Στην εκπαίδευση συμμετείχαν είκοσι δυο (22) εκπαιδευόμενοι από την περιοχή και οι οποίοι είναι κάτοικοι από τα χωριά Άγναντα, Αθαμάνιο, Βουργαρέλι, Γραικικό, Κυψέλη, Κτιστάδες, Πλατανούσα, Χουλιαράδες.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Φ.Δ. κος Σεραφείμ Φελέκης, ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. κος Δημήτριος Βαρέλης, το προσωπικό του Φορέα, καθώς και ο τοπικός Πρόεδρος της Τ.Κ. Αγνάντων κος Χριστόφορος Κοντογιώργος.

Υπενθυμίζεται ότι, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της Περιφέρειας Ηπείρου για την τοποθέτηση εξωτερικών φορητών απινιδωτών, ο Φορέας Διαχείρισης στις 30 Δεκεμβρίου του 2016 τοποθέτησε αυτόματο εξωτερικό απινιδωτή στο Κέντρο Υγείας Αγνάντων.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Φορέα Διαχείρισης επιθυμεί να εκφράσει θερμές ευχαριστίες προς το ΕΚΑΒ Άρτας και ιδιαίτερα προς το Συντονιστή του ΕΚΑΒ Άρτας κ. Παντελή Νικολό και προς τους εκπαιδευτές διασώστες του ΕΚΑΒ Άρτας για την άμεση ανταπόκριση και αφιλοκερδή συμβολή τους, τον Δ/ντη της σχολικής μονάδας κ. Χρυσόστομο Τσάγκα για την παραχώρηση του χώρου διεξαγωγής σεμιναρίου, καθώς και τους κατοίκους των χωριών που συμμετείχαν, οι οποίοι αποτελούν παράδειγμα προς όλους.

Tagged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.