Επίσκεψη του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξη Χαρίτση στα γραφεία του Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου Τζουμέρκων, Περιστερίου και χαράδρας Αράχθου

Δελτία Τύπου ΦΔ

Σήμερα, στις 31 Ιανουαρίου 2017, ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Αλέξης Χαρίτσης, στο πλαίσιο της περιοδείας του στα Ιωάννινα, επισκέφτηκε τα γραφεία του Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου Τζουμέρκων, Περιστερίου και χαράδρας Αράχθου.

Στη συνάντηση συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Καθηγητής κ. Γεώργιος Καψάλης, οι αναπληρωτές Πρυτάνεις κ.κ. Ανδρέας Φωτόπουλος, Θωμάς Μπάκας, Τριαντάφυλλος Αλμπάνης ο Αντιπρόεδρος του ΤΕΙ Ηπείρου κ. Ιωάννης Γκανάς, ο επικεφαλής της Περιφερειακής παράταξης «Ήπειρος Ανατροπής» κ. Κώστας Μπασιούκας, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΕΤΕΠΗ κ. Απόστολος Αυγερόπουλος, οι βουλευτές του Σύριζα Ιωαννίνων κ.κ. Γιάννης Στέφος, Χρήστος Μαντάς και Μερόπη Τζούφη, καθώς και το προσωπικό του Φορέα.

Ο Υπουργός ενημερώθηκε για το έργο που έχει υλοποιηθεί, μέχρι σήμερα, από το Φορέα, με στόχο την προστασία της μοναδικής βιοποικιλότητας και την ανάδειξη και προβολή της περιοχής του Εθνικού Πάρκου, την πορεία υλοποίησης των προγραμμάτων ΕΣΠΑ της προηγούμενης προγραμματικής περιόδου, τα τρέχοντα προβλήματα κ.λπ. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ανάγκη να αξιοποιηθούν περισσότεροι πόροι από το νέο ΕΣΠΑ 2014-2020 για έργα και δράσεις που οι Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών (ΦΔΠΠ), μπορούν με αποτελεσματικότητα να ολοκληρώσουν, καθώς διαθέτουν σχετική εμπειρία και επισημάνθηκε ο σημαντικός ρόλος που μπορούν να έχουν στην στήριξη της ανάπτυξης των τοπικών κοινωνιών.

Ο Υπουργός από την πλευρά του δήλωσε ότι με κατάλληλο προγραμματισμό ενεργειών και συντονισμό των αρμόδιων υπηρεσιών και Υπουργείων, πόροι του ΕΣΠΑ πρέπει να διατεθούν για το περιβάλλον και την προστασία των φυσικών πόρων. Επίσης, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων θεμάτων, και στο σημαντικό έργο που μπορούν να παράσχουν οι ΦΔΠΠ σε τοπικό επίπεδο, αν υποστηριχθούν σωστά.

Στον Υπουργό δόθηκε ενημερωτικό υλικό για το Εθνικό Πάρκο Τζουμέρκων, Περιστερίου και χαρ. Αράχθου.

Tagged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.