ΔΤ Σχετικά με τη συγχώνευση του ΦΔ Ε.Π. Τζουμέρκων, Περιστερίου και Χαράδρας Αράχθου

Δελτία Τύπου ΦΔ

ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ ΚΑΙ ΧΑΡΑΔΡΑΣ ΑΡΑΧΘΟΥ
ΦΟΡΕΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ

Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ

Εξ’ όσων γνωρίζω η διαδικασία συγχώνευσης έχει «παγώσει» από πλευράς Υπουργείου, και η Υπεύθυνη για αυτή τη διαδικασία Γενική Γραμματέας έχει αποσύρει το λεγόμενο σχέδιο Διοικητικής συγχώνευσης των Φορέων Διαχείρισης από 28 σε 14.
Αρχές Οκτώβρη θα γίνει συνάντηση των Προέδρων με το Υπουργείο ΠΕΚΑ. Εντός του Σεπτεμβρίου οι Πρόεδροι των ΦΔ θα συναντηθούν ούτως ώστε να εκφράσουν τεκμηριωμένη άποψη κατά την συνάντησή τους με το Υπουργείο.
Δεν θα ήθελα να σχολιάσω την Βιολογική και Περιβαλλοντική αξία άλλων Εθνικών Πάρκων, προκειμένου να τονίσω ιδιαίτερα την αντίθεσή μου στο επικείμενο σχέδιο συγχώνευσης. Αυτό που έχει όμως αξία και θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη είναι ότι  το Υπουργείο ΠΕΚΑ πρέπει να εξετάσει και να αποδείξει ότι υπάρχουν δημοσιονομικά και οργανωτικά οφέλη που θα προκύψουν μετά από αυτή τη διοικητική συγχώνευση. Εάν το Υπουργείο ορίσει ένα  Δ.Σ. που θα διοικεί  δύο και τρεις σημερινούς Φ.Δ., τότε θα πρέπει να λάβει υπόψη εάν αυτό είναι εφικτό. Επίσης, πως ένας Πρόεδρος, ενός νέου τέτοιου Φορέα θα καταφέρει να ηγηθεί και να διοικήσει ένα τεραστίων εκτάσεων Εθνικό Πάρκο.

Με εκτίμηση,
Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.
Χρήστος Χασάνης
Tagged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.