Γιορτάζοντας την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος με καθαρισμό περιοχής του Εθνικού Πάρκου

Δελτία Τύπου ΦΔ

Ο Φορέας Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου Τζουμέρκων, Περιστερίου και Χαράδρας Αράχθου διοργανώνει, το Σάββατο 6 Ιουνίου, εθελοντικούς καθαρισμούς σε διάφορα σημεία του Εθνικού Πάρκου. Η δράση θα ξεκινήσει στις 10:00 π.μ. στη θέση «Ρωμανός», στη διασταύρωση Κτιστάδων–Ραφταναίων της Τ.Κ. Κτιστάδων του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων (στα όρια με την Τ.Κ. Πραμάντων του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων) και θα συνεχιστεί περί ώρα 12:00 π.μ. στη διασταύρωση «Σκοτωμένο» της Τ.Κ. Καταρράκτη του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων (προς τις Τ.Κ. Γραικικού, Μικροσπηλιάς και Καταρράκτη). Με αυτόν τον τρόπο ο Φορέας επέλεξε να γιορτάσει την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, αποσκοπώντας στην ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας σε περιβαλλοντικά θέματα και ενθαρρύνοντας τη δημόσια δράση.

Το συντονισμό των δράσεων καθαρισμού έχει αναλάβει ο Φορέας Διαχείρισης, ο οποίος, σε συνεργασία με τους Δήμους Βορείων και Κεντρικών Τζουμέρκων, τα Ορειβατικά Καταφύγια Πραμάντων και Μελισσουργών, τους πολιτιστικούς συλλόγους της ευρύτερης περιοχής θα επιδιώξει να αναδειχθεί το φυσικό περιβάλλον και το τοπίο της περιοχής, το οποίο έχει υποβαθμιστεί αισθητά με τα κάθε λογής απορρίμματα που έχουν καλύψει την εν λόγω περιοχή.

Για όσους συμμετέχοντες επιθυμούν να μετακινηθούν με λεωφορείο του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων, ως σημείο συνάντησης ορίζεται το Κέντρο Πληροφόρησης Πραμάντων του Φορέα Διαχείρισης, το Σάββατο 9:30 π.μ. , ενώ προκειμένου να διευκολυνθεί η συλλογή και η μεταφορά των απορριμμάτων, θα διατεθεί από το Φορέα κατάλληλος εξοπλισμός (γάντια, σακούλες απορριμμάτων κλπ.). Σε περίπτωση βροχόπτωσης, δύναται να αναβληθεί η εν λόγω δράση και να μεταφερθεί σε άλλη ημερομηνία, αφού προηγηθεί σχετική ενημέρωσή.

Επιθυμία του Φορέα είναι η εθελοντική στήριξη της προσπάθειας καθαρισμού από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (κατοίκους, επισκέπτες, δημοτικούς και κοινοτικούς συμβούλους, μέλη συλλόγων, εργαζόμενους στους Δήμους κλπ.), ώστε να περάσουμε το μήνυμα της κοινωνικής προσφοράς και της συνεργασίας.

Σας περιμένουμε όλους.

Tagged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.