Συμμετοχή του Φορέα Διαχείρισης στην ημερίδα που διοργανώθηκε από την ΕΛΛΕΤ με θέμα «Μαραθώνας: Το επόμενο βήμα» στο μουσείο της Ακρόπολης.

Δελτία Τύπου ΦΔ

Η Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, με πολυετή δράση για την ανάδειξη του Μαραθώνα, διοργάνωσε ημερίδα στις 7 Ιουνίου 2016 με θέμα «Μαραθώνας: το επόμενο βήμα». Στην ημερίδα έγινε ουσιαστική συζήτηση με συγκεκριμένες προτάσεις ώστε ο Μαραθώνας να καταστεί διεθνής τουριστικός προορισμός, με βασικούς άξονες ανάπτυξης:  α) την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και της πολιτιστικής κληρονομιάς του και β) την ανάδειξη των ποιοτικών τοπικών προϊόντων, στοιχεία που αποτελούν άλλωστε την ξεχωριστή ταυτότητα και το συγκριτικό πλεονέκτημά του.

Όλοι οι αρμόδιοι Φορείς και εκπρόσωποι της Κοινωνίας των Πολιτών βρέθηκαν στο ίδιο τραπέζι ώστε να ξεκινήσει ένας δημόσιος διάλογος σχετικά με τις προτεραιότητες που πρέπει να υλοποιηθούν άμεσα ώστε να σταματήσει η υποβάθμιση του ιστορικού τόπου. Ο Πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης κος Καμπεζίδης Χ. στην παρουσίασή του με θέμα «Το Εθνικό Πάρκο Σχινιά Μαραθώνα ως περιβαλλοντική συνιστώσα αειφορικής ανάπτυξης της περιοχής του Μαραθώνα» ανέδειξε τις προοπτικές αλλά και τους περιορισμούς της βιώσιμης ανάπτυξης εντός μιας προστατευόμενης περιοχής.

Tagged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.