10 χρόνια +, ΦΔ Εθνικού Πάρκου Σχινιά-Μαραθώνα

Δελτία Τύπου ΦΔ Εκδηλώσεις

Το Εθνικό Πάρκο Σχινιά Μαραθώνα έχει φέτος επέτειο δεκαετίας από την ίδρυση του. Ο Φορέας Διαχείρισης του Πάρκου σχεδιάζει για το λόγο αυτό μία σειρά από εκδηλώσεις και δράσεις που θα ξεκινήσουν τον Σεπτέμβριο και σκοπό έχουν να αναδείξουν σε σχέση με τη σύντομη ιστορία του Πάρκου, την σπουδαιότητά του, τις δυσκολίες και επιτυχίες των τελευταίων δέκα αυτών χρόνων και βέβαια να αναζητηθούν οι κατευθύνσεις για το Εθνικό Πάρκο αλλά και την ευρύτερη κοινωνία της οποίας αποτελεί τμήμα με όλες τις περίπλοκες αλληλεξαρτήσεις και προσδοκίες που γεννά αυτή η γειτνίαση και συμβίωση!

Ταυτόχρονα, οι συγκυρίες που αφορούν το Πάρκο και κάνουν τις σχεδιαζόμενες εκδηλώσεις να είναι ιδιαίτερα επίκαιρες και κρίσιμες είναι αυτή των 2500 χρόνων από τη Μάχη του Μαραθώνα αλλά και το 2010 ως Διεθνές Έτος Βιοποικιλότητας. Και οι τρεις αυτοί χαρακτηρισμοί συμβάλλουν στη διαμόρφωση ενός ιδιαίτερα ενδιαφέροντος, επίκαιρου και κρίσιμου προγράμματος.

Με την ευκαιρία της επετείου των δέκα χρόνων από την ίδρυση του, ο Φορέας διοργανώνει μία σειρά από εκδηλώσεις. Ανάμεσα στις εκδηλώσεις αυτές περιλαμβάνεται η  ανοικτή πρόσκληση για κατάθεση προτάσεων για συμμετοχή στις εκδηλώσεις «10+» που θα λάβουν χώρα από το Σεπτέμβριο μέχρι το τέλος του 2010 και την άνοιξη του 2011 κάτω από την θεματική «Βιώσιμες κοινωνίες, βιοποικιλότητα, αειφόρα τοπία». Σχετική ενημέρωση μπορείτε να βρείτε στη διεύθυνση greenmarathon.wordpress.com.

Οι κοινωνίες και το βιώσιμο μέλλον τους, η βιοποικιλότητα και τα αειφόρα τοπία αποτελούν αλληλοεξαρτώμενες έννοιες που κάτω από το πρίσμα της βαθιάς και πολυεπίπεδης (περιβαλλοντικής, οικονομικής και κοινωνικής) κρίσης που βιώνουμε σήμερα διεθνώς και τελευταία ιδιαίτερα έντονα οι ελληνικές τοπικές κοινωνίες, χρήζουν επειγόντως διερεύνησης.

Στα πλαίσια της επικοινωνίας και της συμμετοχής το πρόγραμμα που θα υιοθετηθεί θα προκύψει σαν αποτέλεσμα μίας ανοικτής πρόσκλησης προς κάθε ενδιαφερόμενο κατάθεσης προτάσεων σε τρεις κατηγορίες  και σε ανταπόκριση στην γενική θεματική του προγράμματος που είναι:

«Βιώσιμες Κοινωνίες, βιοποικιλότητα και αειφόρα τοπία»

σε μία από τις εξής τρεις κατηγορίες:

  • Εργαστήριο
  • Έκθεση (υπαίθρια/ εσωτερική )
  • Διάλεξη/ Παρουσίαση/ Happening

Οι προτάσεις θα πρέπει να κατατεθούν μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο.

Για περισσότερες πληροφορίες καθώς και για το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων για το Σεπτέμβριο:

Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Σχινιά – Μαραθώνα
Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο Σχινιά, ΤΚ 19 007, Μαραθώνας
Τηλ/fax:: 22940 63911
e-mail: fdschinias@gmail.com
Ιστότοποι:
Μπλογκ του Φορέα:                 www.greenmarathon.wordpress.com
Επίσημη ιστοσελίδα:                www.itia.ntua.gr/greenmarathon
Tagged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.