Επίσκεψη της ομάδας εργασίας της βιοποικιλότητας του Ευρωπαϊκού Γραφείου Περιβάλλοντος (ΕΕΒ), στο Εθνικό Πάρκο Σχινιά-Μαραθώνα

Δελτία Τύπου ΦΔ

Την Παρασκευή 11/04/2014, ο Φορέας Διαχείρισης ξενάγησε την ομάδα εργασίας με αντικείμενο τη βιοποικιλότητα του Ευρωπαϊκού Γραφείου Περιβάλλοντος στο Εθνικό Πάρκο Σχινιά-Μαραθώνα.

Η ομάδα εργασίας ενημερώθηκε από το προσωπικό του Φορέα για την προστατευόμενη περιοχή. Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκε σύντομη παρουσίαση του Εθνικού Πάρκου στη μακέτα εντός του Ολυμπιακού Κωπηλατοδρομίου και ακολούθησε προβολή στην αίθουσα συνεδριάσεων.

Εν συνεχεία, πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στον υγροβιότοπο, στο πευκοδάσος και την παραλία Σχινιά, όπου ενημερώθηκαν αντίστοιχα για τα ενδιαιτήματα, τη χλωρίδα και πανίδα του Εθνικού Πάρκου, την πολυσχιδή του αξία καθώς και τις προκλήσεις και απειλές που δέχεται.

Κατά τη λήξη της ξενάγησης, οι επισκέπτες οδηγήθηκαν στο παρατηρητήριο της περιοχής του Οικοδομικού Συνεταιρισμού Δικαστών και Εισαγγελέων προκειμένου να θαυμάσουν πανοραμικά το Εθνικό Πάρκο και να παρατηρήσουν την πλούσια ορνιθοπανίδα του.

Η εκδήλωση αυτή αποτέλεσε μία μοναδική ευκαιρία ανταλλαγής απόψεων και προβολής του Εθνικού Πάρκου στις χώρες που εκπροσωπούσαν οι συμμετέχοντες.

 

Tagged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.