Εκπαιδευτική Επίσκεψη του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πόρτο Ράφτη

Δελτία Τύπου ΦΔ

Την Πέμπτη 03/04/2014, ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Σχινιά Μαραθώνα συμμετείχε στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πόρτο Ράφτη, με θέμα τους υγροβιότοπους.

Οι μαθητές ενημερώθηκαν από το προσωπικό του Φορέα για την προστατευόμενη περιοχή. Συγκεκριμένα παρουσιάστηκαν θέματα για τη σημασία της ύπαρξης ενός υγροβιότοπου στη περιοχή και για την οικολογική αξία του. Έγινε αναφορά για τις αξίες και λειτουργίες του, στη πλούσια βιοποικιλότητα που διαθέτει με την φυσική ομορφιά αλλά και στα προβλήματα που καταγράφονται συνεχώς από τις αλόγιστες ανθρωπογενείς παρεμβάσεις περνώντας περιβαλλοντικά μηνύματα και διαμορφώνοντας θετικές συμπεριφορές απέναντι στο φυσικό περιβάλλον.

Εν συνεχεία, στην αίθουσα προβολών έλαβε χώρα παρουσίαση με τα διαχειμάζοντα και μεταναστευτικά είδη πουλιών που ζουν ή περιοδικά συναντώνται στον υγροβιότοπο. Επιπλέον οι μαθητές ενημερώθηκαν για την πανίδα και τη χλωρίδα του Εθνικού Πάρκου Σχινιά-Μαραθώνα.

Μετά το πέρας της παρουσίασης, οι μαθητές με την βοήθεια του προσωπικού του Φορέα προσπάθησαν να εξοικειωθούν με τα γνωρίσματα της φύσης, παρατηρώντας την ορνιθοπανίδα της περιοχής, στα μονοπάτια του υγροβιότοπου καθώς και στο πευκοδάσος.

Η εκδήλωση αυτή αποτέλεσε ένα σημαντικό μάθημα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και σε συνεργασία με το 2ο Δημοτικό Σχολείο Πόρτο Ράφτη θα προγραμματιστούν και άλλες παρόμοιες δράσεις.

 

Tagged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.