Συμμετοχή του ΦΔ Εθνικού Πάρκου Σχινιά – Μαραθώνα στη δράση “Μονοπάτια πολιτισμού”

Δελτία Τύπου ΦΔ Εκδηλώσεις

Μαραθώνας, 17/09/2012

 «Συμμετοχή του ΦΔ Εθνικού Πάρκου Σχινιά – Μαραθώνα στη δράση της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού με τίτλο Μονοπάτια πολιτισμού»

Ο ΦΔ Εθνικού Πάρκου Σχινιά – Μαραθώνα στα πλαίσια της προσπάθειας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού σχετικά με την ποικιλία οικοτόπων που διαχειρίζεται αλλά και της προσέλκυσης πεζοπόρων και ποδηλατών, συμμετέχει στη δράση της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος Πολιτισμού με τίτλο Μονοπάτια Πολιτισμού στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Μαραθώνα.

Στις 20 Σεπτεμβρίου στον Μαραθώνα θα γίνουν τα εγκαίνια ενός πλέγματος πεζοπορικών και ποδηλατικών διαδρομών που διαμορφώθηκαν στα πλαίσια του Προγράμματος της ΕΛΛΕΤ «ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ» που υλοποιείται με την ευγενική χορηγία του Ιδρύματος Α.Γ. Λεβέντη, σε συνεργασία με τον Δήμο Μαραθώνα και το Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Σχινιά – Μαραθώνα.

Εντός του Εθνικού Πάρκου καθορίστηκε μία πεζοπορική και μια ποδηλατική διαδρομή, κατά μήκος των οποίων τοποθετήθηκαν και πινακίδες επεξήγησης των διαφόρων ειδών πανίδας και χλωρίδας που απαντώνται στο Εθνικό Πάρκο.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως εξής:

  • 18:00 – Για όσους θέλουν να περπατήσουν το Μονοπάτι Αρ. 1 (διάρκεια 40 λεπτά) μέσα από το  σπάνιο και μοναδικό παράκτιο Δάσος κουκουναριάς. 18:30 – Για όσους δεν θα συμμετάσχουν στον περίπατο, εκκίνηση από το Κωπηλατοδρόμιο. Ειδικό  τρενάκι θα τους μεταφέρει κοντά στο σημείο συνάντησης στο Δάσος, δίπλα στην παραλία.
  • 18:45 – Για όλους: στο ξέφωτο 10λεπτο θεατρικό δρώμενο του Γυμνασίου Μαραθώνα «Η γριά Κουκουναριά».
  • 19.00 – Σύντομοι χαιρετισμοί από ίδρυμα Λεβέντη, Δήμο Μαραθώνος και ΦΟΔΕΠΑΣΜ.
  • 19:15 – Θα φυτέψουμε τα κρινάκια που κάποτε ανθούσαν στις αμμοθίνες με το Καλλιτεχνικό  Σχολείο Γέρακα.
  • 19:30 ΔΥΣΗ ΗΛΙΟΥ – Μουσικό δρώμενο. 19:45 – Επιστροφή με το τρενάκι στο Κωπηλατοδρόμιο ή για όσους επιθυμούν, επιστροφή από την παραλία, συντροφιά με φαναράκια (διάρκειας περίπου 30΄).

Είναι μια πολύ ωραία ευκαιρία να γνωρίσουμε και να ενημερωθούμε για το Εθνικό Πάρκο και να περιηγηθούμε στα μονοπάτια του.

Θα σας περιμένουμε όλους εκεί!

Ο Πρόεδρος του ΔΣ
Δρ. Χάρης Δ. Καμπεζίδης
Διευθυντής Ερευνών Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών
Tagged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.