Πρόγραμμα Θερινού σχολείου 2012

Δελτία Τύπου ΦΔ

Με πολύ μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα του «Θερινού σχολείου», όπου μαθητές από διάφορα γυμνάσια και λύκεια που ανήκουν στη Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης, συμμετείχαν και φέτος στο πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης που προωθείται με το «Θερινό σχολείο».

Την Τετάρτη 27 Ιουνίου, πραγματοποιήθηκε στα Λουτρά Λαγκαδά, η τελετή έναρξης του προγράμματος. Την εκδήλωση στήριξε ο δήμος Λαγκαδά, διά του εκπροσώπου του, του Αντιδημάρχου Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας κυρίου Κώστα Τσαγκαλίδη, ο οποίος απήυθυνε χαιρετισμό σε μαθητές και εκπαιδευτικούς. Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του Φορέα Διαχείρισης, χαιρέτησε το «Θερινό σχολείο» ο κύριος Δημήτρης Μαλλίνης, μέλος του Δ.Σ. Επιπλέον, στην εκδήλωση μίλησαν η εκπαιδευτικός, κυρία Δέσποινα Μιχελάκη από το Γραφείο Περιβαλλοντικής και ο υδρογεωλόγος, κύριος Ζήσης Αγγελίδης. Ακολούθησε παρουσίαση από τον Φορέα Διαχείρισης, με θέμα την προώθηση της οικολογικής συνείδησης και της περιβαλλοντικής ευαισθησίας. Μετά την λήξη της τελετής ακολούθησε γεύμα στην αίθουσα δεξιώσεων των Λουτρών.

Την Πέμπτη 28 Ιουνίου, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί απόλαυσαν την ξενάγηση στο Εθνικό Πάρκο Κορώνειας, Βόλβης και Μακεδονικών Τεμπών. Συγκεκριμένα, επισκεφτήκαμε τον Πύργο του Αγίου Βασιλείου, τα υπεραιωνόβια πλατάνια του Σχολαρίου, τις Νυμφόπετρες, το χωριό Μικρή Βόλβη, και τέλος καταλήξαμε στο Κέντρο Πληροφόρησης Απολλωνίας για την ξενάγηση στη θεματική έκθεση.

Το «Θερινό σχολείο» πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά πέρυσι, και παρά τις δυσκολίες, προσπαθούμε ώστε να συνεχιστεί για πολλά χρόνια και να γίνει θεσμός για την περιοχή του Λαγκαδά. Είναι κοινή θέση και αντίληψη ότι το «Θερινό σχολείο» προσφέρει μοναδικές γνώσεις και εμπειρίες τόσο στους μαθητές όσο και στους εκπαιδευτικούς. Η πλαισίωση των προγραμμάτων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης με τέτοιου είδους δράσεις στο πεδίο, δημιουργούν στα παιδιά την αίσθηση της άμεσης επαφής με την πραγματικότητα της φύσης και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε εξαιτίας της περιβαλλοντικής κρίσης. Γι’ αυτό το λόγο, το «Θερινό σχολείο» είναι επιθυμία όλων να υποστηρίζεται και να ενισχύεται κάθε χρόνο. Ευχαριστούμε ιδιαίτερα για την υποστήριξη τον Δήμαρχο Λαγκαδά, κύριο Γιάννη Αναστασιάδη και τον Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας, κύριο Κώστα Τσαγκαλίδη, τη διεύθυνση των Λουτρών Λαγκαδά για την φιλοξενία, τη Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης για την στενή συνεργασία, και τέλος όλους τους εκπαιδευτικούς που προσπαθούν, με τέτοιου είδους δράσεις, να φέρουν τους μαθητές πιο κοντά στο φυσικό περιβάλλον.

 ΠΗΓΗ

Tagged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.