Περιβαλλοντική Αγωγή στο Κέντρο Πληροφόρησης Κοτυχίου-Στροφυλιάς

Δελτία Τύπου ΦΔ

Λάππα, 05/10/2010

Το Εθνικό Πάρκο Υγροτόπων Κοτυχίου-Στροφυλιάς αποτελεί έναν από τους 10 Υγρότοπους Διεθνούς Σημασίας της Ελλάδας και περιλαμβάνει το μεγαλύτερο δάσος κουκουναριάς της χώρας μας που απλώνεται κατά μήκος μιας ακτής 22 χλμ με αμμόλοφους. Το Κέντρο Πληροφόρησης Κοτυχίου-Στροφυλιάς αποτελεί αφετηρία για τη γνωριμία με το μοναδικό αυτό οικοσύστημα και όπως κάθε χρόνο, μπορούν να το επισκέπτονται ομάδες μαθητών μέχρι 50 ατόμων, όλων των τάξεων. Οι μαθητές μπορούν να συμμετάσχουν σε μια ή περισσότερες από τις παρακάτω δραστηριότητες, οι οποίες προσαρμόζονται ανάλογα με την ηλικία τους:

Α. Ενημέρωση στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας για το Εθνικό Πάρκο.

Β. Ξενάγηση σε επιλεγμένες και σηματοδοτημένες πεζοπορικές διαδρομές για γνωριμία με το δάσος, τους υγρότοπους, και την παραλιακή ζώνη της προστατευόμενης περιοχής.

Γ. Θεματικές παρουσιάσεις για τις αξίες και λειτουργίες των οικοτόπων που παρατηρούνται (δάσος, υγρότοποι, αμμόλοφοι) όταν υλοποιούνται αντίστοιχα προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης μετά από συνεννόηση με το προσωπικό του Φορέα Διαχείρισης.

* Κάθε ενδιαφερόμενη ομάδα παρακαλείται να επικοινωνεί εγκαίρως με το Κέντρο Πληροφόρησης, για την καλύτερη οργάνωση της επίσκεψης της.

Επιπλέον, στο πλαίσιο του ΕΠΕΑΕΚ «Προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης για μαθητές και εκπαιδευτικούς Α’βάθμιας και Β’βάθμιας Εκπαίδευσης σε Προστατευόμενες Περιοχές», έχει δημιουργηθεί υλικό Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης με τίτλο «Γνωριμία με τη Φύση της Προστατευόμενης Περιοχής Υγροτόπων Κοτυχίου-Στροφυλιάς» που περιλαμβάνει πληροφοριακό υλικό για τον εκπαιδευτικό και δραστηριότητες σε φύλλα εργασίας για τους μαθητές (Δ’-ΣΤ’ Δημοτικού και Α’-Γ’ Γυμνασίου). Το υλικό δανείζεται απευθείας στα σχολεία κατόπιν συνεννόησης και μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην τάξη για την προετοιμασία των μαθητών και στη συνέχεια στο ύπαιθρο, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στο Εθνικό Πάρκο.

Σας ενημερώνουμε επίσης, ότι μπορείτε να συμμετάσχετε στην προσπάθεια ανακύκλωσης χρησιμοποιημένων μπαταριών φέρνοντας στο Κέντρο Πληροφόρησης όλα τα είδη μπαταριών μέχρι 1500 γραμμάρια, είτε μίας χρήσης, είτε επαναφορτιζόμενες, οι οποίες συλλέγονται στον ειδικό κάδο της εταιρείας ΑΦΗΣ.

Ώρες λειτουργίας Κέντρου Πληροφόρησης Στροφυλιάς-Κοτυχίου: Δευτέρα έως Παρασκευή 8:30-15:30

Για τον Φ.Δ.Υ.Κ.Σ.
Η Συντονίστρια Έργου
Γεωργία Καραμπέρου
Δασολόγος

Για τον Φ.Δ.Υ.Κ.Σ.

Η Συντονίστρια Έργου

Γεωργία Καραμπέρου

Δασολόγος

Tagged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.