Σήμα κινδύνου από το Κοτύχι – Παρεμβάσεις για τη σωτηρία του οικοσυστήματος

Φορείς διαχείρισης
Πραγματοποιήθηκε χθες σύσκεψη στο γραφείο του Αντινομάρχη Ευγένιου Μπαλκάμου,παρουσία του Διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηλείας κ. Μιχάλη Καλογερόπουλου και της Προϊσταμένης της Κτηματικής Υπηρεσίας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης κας Μποβολέτη Ασπασίας, με θέμα την Αποκατάσταση της αμμολωρίδας στη Λιμνοθάλασσα Κοτυχίου.

Σύσκεψη χθες στη Νομαρχία Ηλείας.

Αποφασίστηκε να υποβληθεί αίτημα από το Φορέα Διαχείρισης της Λιμνοθάλασσας Κοτυχίου προς την Κτηματική Υπηρεσία, προκειμένου να δοθεί η έγγραφη συναίνεσή της προκειμένου να προχωρήσει η άμεση αποκατάσταση της αμμολωρίδας. Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηλείας θα συμβάλει στην περίπτωση θετικά για την αποκατάσταση του προβλήματος. Στο πλαίσιο της μελλοντικής οριστικής αποκατάστασης και προστασίας του οικοσυστήματος, η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηλείας προτίθεται να συνάψει Προγραμματική Σύμβαση για την εκπόνηση «Μελέτης Διάβρωσης και Προτάσεων Σταθεροποίησης της Αμμολωρίδας της Λιμνοθάλασσας του Κοτυχίου», με συμβαλλόμενους την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηλείας, το Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ) και το Φορέα Διαχείρισης της Λιμνοθάλασσας Κοτυχίου.

ΠΗΓΗ

Tagged

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.