Εθελοντικός καθαρισμός και εκπαιδευτικές επισκέψεις σχολείων στο Εθνικό Πάρκο Σχινιά-Μαραθώνα

Δελτία Τύπου ΦΔ

Το Σάββατο 04/10/2014, ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Σχινιά Μαραθώνα σε συνεργασία με τη MEDASSET  και τα εκπαιδευτήρια «Δούκα», προέβη σε δράση εθελοντικού καθαρισμού στην παραλία του Εθνικού Πάρκου Σχινιά. Η δράση υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της εκστρατείας περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης του MEDASSET με θέμα «Μικρά σκουπίδια… κι όμως σκοτώνουν!».

Τη Δευτέρα 06/10/2014 πραγματοποιήθηκε ξενάγηση και παρουσίαση του Εθνικού Πάρκου Σχινιά στους μαθητές του εκπαιδευτηρίου «Ελληνογερμανική Αγωγή».

Μετά το πέρας της παρουσίασης, οι μαθητές με την βοήθεια του προσωπικού του Φορέα προσπάθησαν να εξοικειωθούν με τα γνωρίσματα της φύσης, πραγματοποιώντας δραστηριότητες όπως ποδηλασία, πεζοπορία και παιχνίδι προσανατολισμού.

Την Πέμπτη 09/10/2014 το προσωπικό του Φορέα Διαχείρισης προέβη σε παρουσίαση του Εθνικού Πάρκου στους μαθητές του εκπαιδευτηρίου «Ελληνική Παιδεία». Οι μαθητές ενημερώθηκαν για τα οικοσυστήματα και την πανίδα-χλωρίδα του Εθνικού Πάρκου Σχινιά-Μαραθώνα.

Οι εκδηλώσεις αυτές είχαν περιβαλλοντικό και εκπαιδευτικό χαρακτήρα, τονίζοντας την ανάγκη για την ενημέρωση του νεανικού κοινού και συμβάλλοντας στην ευαισθητοποίηση των μαθητών για την προστασία του περιβάλλοντος.

Tagged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.