Συνάντηση Εργασίας για την Αντιμετώπιση Θανατώσεων από Δηλητηριασμένα Δολώματα

Δελτία Τύπου ΦΔ

Την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012 ο επόπτης-φύλακας του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Οροσειράς Ροδόπης, Αγοραστός Πέτρος, συμμετείχε σε συνάντηση ομάδας εργασίας με θέμα το σχεδιασμό και συντονισμό θεσμικών αλλαγών και προτάσεων για την πανελλαδική αντιμετώπιση των θανατώσεων της άγριας πανίδας από δηλητηριασμένα δολώματα. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα και φιλοξενήθηκε από την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης. Στην ομάδα μετείχαν φορείς και περιβαλλοντικές οργανώσεις οι οποίοι κατέθεσαν τις προτάσεις τους για την επίλυση του προβλήματος.

Αφορμή της συνάντησης στάθηκε το μεγάλο περιβαλλοντικό έγκλημα που σημειώθηκε στην περιοχή των Στενών Νέστου, με τη θανάτωση ενός μεγάλου αριθμού αρπακτικών πουλιών με τη χρήση δηλητηριασμένου δολώματος.

Η παράνομη χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων είναι μια κοινή πρακτική σε πολλές αγροτικές περιοχές στην Ελλάδα και χρησιμοποιείται συχνά για την εξόντωση στοχοποιημένων ζώων (πχ κουνάβι, αλεπού, λύκος, αρκούδα) που δημιουργούν προβλήματα στις ανθρώπινες δραστηριότητες της υπαίθρου.

ΠΗΓΗ

Tagged

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.