Συνάντηση των εμπλεκόμενων φορέων στην έδρα του ΦΔΟΡ με θέμα την παράνομη Θήρα

Δελτία Τύπου ΦΔ

Την Παρασκευή 3-6-2016 έλαβε χώρα συνάντηση στην έδρα του Φορέα Διαχείρισης Οροσειράς Ροδόπης με θέμα την παράνομη θήρα και τη φύλαξη του Εθνικού Πάρκου Οροσειράς Ροδόπης. Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι της Αστυνομικής Διεύθυνσης Δράμας, της Διεύθυνσης Δασών Ξάνθης, των Δασαρχείων Δράμας, Ξάνθης, Κ. Νευροκοπίου και Σταυρούπολης, της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας-Θράκης, των Κυνηγετικών Συλλόγων Δράμας, Ξάνθης, Προσοτσάνης, Σταυρούπολης και Δοξάτου και της Περιβαλλοντικής Οργάνωσης Καλλιστώ.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα φύλαξης της Προστατευόμενης Περιοχής, αναγνωρίστηκε η σημασία της χρήση νέων τεχνολογιών για λόγους πέρα από την παρακολούθησης της Άγριας Ζωής (όπως οι αυτόματες κάμερες). Τέλος, συζητήθηκε το ενδεχόμενο από κοινού δράσεων των εμπλεκόμενων με την άσκηση της θήρας υπηρεσιών και φορέων Ελλάδας και Βουλγαρίας.

Στη συνάντηση ακούστηκαν όλες οι απόψεις και λήφθηκαν ομόφωνα οι παρακάτω αποφάσεις:

  • Ο συντονισμός, υπό το Φορέα Διαχείρισης Οροσειράς Ροδόπης, μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων και υπηρεσιών ώστε να επιτευχθεί αποτελεσματικότερο σύστημα περιπολιών.
  • Η προμήθεια και χρήση νέων τεχνολογιών στην παρακολούθηση της προστατευόμενης περιοχής.
  • Η σαφέστερη οριοθέτηση και σήμανση των Καταφυγίων Άγριας Ζωής από τις Δασικές Υπηρεσίες.
Tagged

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.