Συνεχίζονται οι επισκέψεις σε σχολεία της Προστατευόμενης Περιοχής

Δελτία Τύπου ΦΔ Εκδηλώσεις

Με στόχο την γενική ενημέρωση των μαθητών για την αξία της Προστατευόμενης Περιοχής Όρους Πάρνωνα και Υγροτόπου Μουστού αλλά και την ευαισθητοποίησή τους γύρω από περιβαλλοντικά ζητήματα, συνεχίζονται οι επισκέψεις του προσωπικού του Φορέα Διαχείρισης στα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Πιο συγκεκριμένα, οι τρεις ξεναγοί του Φορέα πραγματοποίησαν τη Δευτέρα 23 Απριλίου 2012 επίσκεψη περιβαλλοντικής ενημέρωσης, σε τρία σχολεία της Λακωνίας.

Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο Γερακίου Λακωνίας και αφορούσε στην ενημέρωση μαθητών και εκπαιδευτικών γύρω από τον ρόλο, τις αρμοδιότητες και τη δράση του Φορέα Διαχείρισης αλλά και σχετικά με τη θεσμοθέτηση της προστατευόμενης περιοχής και το καθεστώς προστασίας της. Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με συζήτηση για, τα Κέντρα Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης και τις δυνατότητες που προσφέρουν στους επισκέπτες και τις υλοποιημένες και τις προγραμματιζόμενες δράσεις του Τμήματος Πληροφόρησης, Εκπαίδευσης και Δημοσιότητας.

Υπολογίζεται πως συνολικά πάνω από 170 μαθητές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την εν λόγω παρουσίαση, με αντίστοιχη ενημερωτική συνάντηση να πραγματοποιείται την επόμενη εβδομάδα, την Πέμπτη 3 Μαΐου 2012, στο Δημοτικό Σχολείο Γκοριτσάς Σκούρας Νομού Λακωνίας.

Φορέας Διαχείρισης Όρους Πάρνωνα και Υγροτόπου Μουστού
Τμήμα Πληροφόρησης, Εκπαίδευσης & Δημοσιότητας
Πληροφορίες: Τρυφωνόπουλος Γιώργος, Πανταζή Κατερίνα
Άστρος Αρκαδίας, 22001
Tηλ: 27550 22021, Fax: 27550 22025
Email: press@fdparnonas.gr Web: www.fdparnonas.gr

ΠΗΓΗ

Tagged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.