Περιβαλλοντική Εκπαίδευση από το ΦΔ Αίνου

Δελτία Τύπου ΦΔ

Με τη λήξη του Σχολικού έτους 2011-2012, ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου ευχαριστεί θερμά τους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που συμμετείχαν στα προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του Φορέα μας, τα οποία υλοποιήθηκαν σε αυτήν την περίοδο.

Συνολικά, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικράτησαν καθ’ όλη τη διάρκεια της περιόδου, επισκέφθηκαν τον Εθνικό Δρυμό Αίνου και/ή το Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Κουτάβου, στο Αργοστόλι, 741 μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, δάσκαλοι, καθηγητές και γονείς.

Μεταξύ των συμμετασχόντων ανήκουν το 5ο και 6ο Δημοτικό Σχολείο Αργοστολίου, τα Δημοτικά Σχολεία Κεραμειών, Ιθάκης, Β. Ιθάκης/Σταυρού, το 1ο, 2ο και 3ο Γυμνάσιο Αργοστολίου, το Γυμνάσιο Ιθάκης, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Διλινάτων, καθώς και το Εργαστήριο Προεπαγγελματικής Εκπαίδευσης του Οργανισμού Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Παιδείας, τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά.

Οι συμμετάσχοντες, με βάση τη θεματολογία που επέλεξαν, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το περιβάλλον του Εθνικού Δρυμού Αίνου και να κάνουν πεζοπορία μέσα στο δάσος του Αίνου. Ενημερώθηκαν για τα σπάνια είδη φυτών και ζώων της Κεφαλονιάς, καθώς και για τα πουλιά του υγροτόπου του Κουτάβου. Οι επισκέψεις ολοκληρώνονταν με περιβαλλοντικά παιχνίδια.

Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου εύχεται σε μαθητές, δασκάλους και καθηγητές Καλό Καλοκαίρι και ανανεώνει το ραντεβού μαζί τους για το Σεπτέμβριο με νέες δραστηριότητες. Ωστόσο, ενημερώνει ότι συνεχίζει τη δραστηριότητά του καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού και παραμένει στη διάθεση οποιασδήποτε ομάδας, που επιθυμεί να επισκεφθεί τον Εθνικό Δρυμό, για την οργάνωση της επίσκεψής της. Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να έρχονται εγκαίρως σε επικοινωνία (τουλάχιστον μία εβδομάδα πριν) με την υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου, κ. Βασιλική Καραγιάννη (Τηλ.: 26710-29258 και Ε-mail: foreasainou@ath.forthnet.gr).

Επιπλέον σας ενημερώνουμε ότι εντός του καλοκαιριού προγραμματίζεται μία σειρά εκδηλώσεων, οι οποίες αφορούν έκθεση ζωγραφικής αφιερωμένη στη χλωρίδα του Εθνικού Δρυμού Αίνου, πεζοπορίες για τη γνωριμία με τα μονοπάτια του Εθνικού Δρυμού, καθώς και η ετήσια, καθιερωμένη, ενημερωτική εκδρομή για τη συλλογή της ρίγανης (Origanum vulgare subsp. hirtum), γνωστής για τις αρωματικές και φαρμακευτικές ιδιότητές της. Σύντομα θα υπάρξει νεώτερη ενημέρωση για τις μελλοντικές δραστηριότητες του Φορέα. Επιπλέον, σχετικές πληροφορίες μπορείτε να αναζητήσετε και στην ιστοσελίδα του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου: www.foreasainou.gr

 

Tagged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.