Ολοκλήρωση πρόσληψης προσωπικού στο Εθνικό Πάρκο Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης στα πλαίσια του προγράμματος της Κοινωφελούς Εργασίας

Δελτία Τύπου ΦΔ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες πρόσληψης του νέου προσωρινού προσωπικού στον Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Νέστου-Βιστωνίδας-Ισμαρίδας, ως συμπράττων φορέας στο πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Πιο συγκεκριμένα την Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012 ανέλαβαν τα καθήκοντά τους 11 άτομα στην έδρα του Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Νέστου-Βιστωνίδας-Ισμαρίδας στο Πόρτο Λάγος, τα οποία θα ασχοληθούν με την παρακολούθηση και την καταγραφή της χλωρίδας και της πανίδας της προστατευόμενης περιοχής, την ενημέρωση χρηστών και επισκεπτών της περιοχής αλλά κυρίως με την επόπτευση και την φύλαξη του Εθνικού Πάρκου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (ΕΠ ΑΜΑΘ). Το νέο προσωπικό αποτελούν 2 ΠΕ Δασολόγοι, 3 ΤΕ Δασοπόνοι και 6 εργάτες γενικών καθηκόντων διαφόρων ειδικοτήτων.

Το Εθνικό Πάρκο Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ένα από τα μεγαλύτερα πάρκα σε όλη την Ελλάδα με συνολική έκταση περίπου 900.000 στρεμμάτων, έχει ανάγκη από την συνεχή και σωστή φύλαξη έτσι ώστε να διατηρηθούν οι σημαντικοί βιότοποι του στους οποίους ζουν μερικά από τα πιο σημαντικά είδη που μπορεί να συναντήσει κανείς στον Ελλαδικό χώρο και το κάνουν μοναδικό. Έτσι οι προσλήψεις αυτές είναι πολύ σημαντικές για τον Φορέα Διαχείρισης, που έστω και για 5 μήνες θα καλύψουν πάγιες ανάγκες του σε θέματα φύλαξης και καταγραφής των σπάνιων ειδών χλωρίδας και πανίδας που υπάρχουν στην περιοχή.

Ευχόμαστε στο νέο προσωπικό καλή σταδιοδρομία, να εργαστεί με ζήλο και να έχει καλή συνεργασία με το ήδη υπάρχον προσωπικό του Φορέα, έτσι ώστε να συμβάλει και αυτό στην διατήρηση και την ανάδειξη της προστατευόμενης περιοχής.

 ΠΗΓΗ

Tagged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.