Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος – Δραστηριότητες στο Δήμο Πρεσπών

Δελτία Τύπου ΦΔ
Λαιμός, 7 Ιουνίου 2011
ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ  ΦΛΩΡΙΝΑΣ
ΔΗΜΟΣ  ΠΡΕΣΠΩΝ
Γραφείο Δημάρχου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, ο Δήμος Πρεσπών σε συνεργασία με τοπικούς φορείς ολοκλήρωσε με επιτυχία μια σειρά εκδηλώσεων με στόχο την ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και την αφύπνιση της περιβαλλοντικής συνείδησης μαθητών, πολιτών και φορέων.

Το καλό παράδειγμα έδωσαν πρώτα οι μαθητές και οι δάσκαλοι του Δημοτικού Σχολείου του Αγίου Γερμανού την Παρασκευή 3 Ιουνίου μαζεύοντας σκουπίδια γύρω από το σχολείο.

Την Κυριακή 5 Ιουνίου, 25 παιδιά και 30 ενήλικες χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες και πραγματοποίησαν καθαρισμούς στις παραλίμνιες περιοχές Μικρολίμνης, Κούλας, εκβολών του ποταμού του Αγίου Γερμανού και στο νησάκι του Αγίου Αχιλλείου. Αντίστοιχες δράσεις πραγματοποιήθηκαν στην Κρυσταλλοπηγή και την Πύλη.

Η συμμετοχή των πολιτών και ιδίως των μικρών παιδιών ήταν πολύ ικανοποιητική και οι εντυπώσεις ποικίλες. Μετά τον καθαρισμό τα παιδιά συμμετείχαν σε δραστηριότητες φτιάχνοντας μουσικά όργανα από ανακυκλώσιμα υλικά και ζωγραφιές για το περιβάλλον.

Ο Δήμος Πρεσπών εκφράζει ένα μεγάλο «Ευχαριστώ» στους συνδιοργανωτές και συμμετέχοντες στις εκδηλώσεις, που ήταν: το Δημοτικό Σχολείο Αγίου Γερμανού, οι Τοπικές Κοινότητες Κρυσταλλοπηγής και Αγίου Αχιλλείου, ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Πρεσπών, η Εταιρία Προστασίας Πρεσπών, το Πολιτιστικό Τρίγωνο Πρεσπών, ο Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός και Αθλητικός Σύλλογος «Ο Άγιος Γερμανός», ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Φασολοπαραγωγών «Πελεκάνος», ο Αθλητικός Σύλλογος Ερασιτεχνών Αλιέων Νομού Φλώρινας, η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Φλώρινας, ο Κυνηγετικός Σύλλογος Φλώρινας, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Αγίου Γερμανού και το «Πνεύμα της Ανακάλυψης (δραστηριότητες στη φύση)».

Tagged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.