Επίσκεψη μαθητών Δημοτικών Σχολείων Ελλάδος, Πολωνίας, Σλοβενίας και Τουρκίας στις Πρέσπες

Δελτία Τύπου ΦΔ

Άγιος Γερμανός, 12 Οκτωβρίου 2010
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΦΔ Εθνικού Δρυμού Πρεσπών

Στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος COMENIUS, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 06 Οκτωβρίου εκπαιδευτική επίσκεψη στις Πρέσπες. Στη σύμπραξη του προγράμματος συμμετείχε το 2ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Φλώρινας, το Szkola Podstawowa NR 8 από την πόλη Γελένια Γκούρα της Πολωνίας, το Osnovna šola Rodica από την πόλη Ντομζάλε της Σλοβενίας και το Özel Pendik İkbal Lisesi από το Δήμο Πεντίκ της Κωνσταντινούπολης.

Συγκεκριμένα, εκπαιδευτικοί και μαθητές επισκέφθηκαν το Μουσείο Βυζαντινής Συλλογής Αγίου Γερμανού, τη Βυζαντινή Εκκλησία Αγίου Γερμανού, το Συνεταιρισμό Φασολοπαραγωγών «Πελεκάνος», το νησάκι Αγίου Αχιλλείου, τον παραδοσιακό οικισμό των Ψαράδων και το Θεματικό Κέντρο Ενημέρωσης Πύλης του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Πρεσπών.

Η συνάντηση στο Κέντρο Ενημέρωσης περιλάμβανε ενημέρωση στην Αγγλική γλώσσα για τις λίμνες και τα υδρόβια πουλιά, παρατήρηση πουλιών, συμμετοχή των μαθητών στην παιδική έκθεση ζωγραφικής και βιντεο-προβολή της ευρύτερης προστατευόμενης περιοχής των Πρεσπών.

Μεταξύ των δράσεων που πραγματοποιούνται στα πλαίσια των σχολικών συμπράξεων είναι και η ανταλλαγή μαθητών και εκπαιδευτικών, ώστε να γίνει κοινό κτήμα η πολυμορφία και η αξία της ευρωπαϊκής κουλτούρας. Ο εμπλουτισμός και η βελτίωση των γνώσεων των εμπλεκομένων βοηθά στην προσωπική και επαγγελματική τους εξέλιξη και στην ενεργό συμμετοχή τους στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι.

Στην παιδαγωγική ομάδα του προγράμματος συμμετείχαν: ο διευθυντής του σχολείου κ. Κωνσταντίνος Μαραγγός, οι δάσκαλοι Ιωάννης Κασκαμανίδης και Αναστάσιος Αντωνιάδης καθώς και η καθηγήτρια αγγλικών Σμαρώ Παπαπανταζή.

Πληροφορίες: Γκώγκου Τριανταφυλλιά, Υπεύθυνη Επικοινωνίας και Κέντρων Ενημέρωσης.
Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Πρεσπών: τηλ.: 23850 51870,
Κέντρο Ενημέρωσης Πύλης: 23850 46705 & 2385 770210, fax:23850 51871,
Κέντρο Ενημέρωσης Αγίου Γερμανού 23850 51433,
E-mail: fdedp@otenet.gr website: www.fdedp.gr
Tagged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.