Δελτίο τύπου ΦΔ Εθνικού Δρυμού Πρεσπών

Δελτία Τύπου ΦΔ

Άγιος Γερμανός, 8 Ιουνίου 2010

Πριν από 38 χρόνια, η Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, θέσπισε την 5η Ιουνίου ως Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, με στόχο να υπενθυμίσει στους κατοίκους του πλανήτη ότι το μέλλον της ανθρωπότητας είναι άμεσα συνυφασμένο με το μέλλον των οικοσυστημάτων.

Σ’ αυτό το πλαίσιο, ένδεκα φορείς της περιοχής των Πρεσπών με το συντονισμό του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Πρεσπών και με σύνθημα: «Καθαρή Πρέσπα, εθελοντική εργασία για μία ώρα, απόφαση για μια ζωή», κάλεσαν το Σάββατο 5 Ιουνίου τους κατοίκους των Πρεσπών για συμμετοχή σε εθελοντικό καθαρισμό δύο περιοχών.

Η συμμετοχή των πολιτών και ιδίως των μικρών παιδιών του Δημοτικού Σχολείου Αγίου Γερμανού, ήταν πολύ ικανοποιητική. Καθαρίστηκε η διαδρομή προς τη Βασιλική Αγίου Αχίλλειου και μία διαδρομή 2 χιλιομέτρων στην περιοχή πλαζ Κούλας. Συλλέχθηκαν πάνω από 50 μεγάλες σακούλες απορριμμάτων. Ακόμη και η βροχή … περίμενε την ολοκλήρωση της δουλειάς.

Παράλληλα τοποθετήθηκαν κάδοι ανακύκλωσης γυαλιού και αλουμινίου από το Δήμο Πρεσπών και πραγματοποιήθηκε καλλιτεχνικό εργαστήριο κατασκευών και ζωγραφικής στην πλατεία του Αγίου Γερμανού από το Πολιτιστικό Τρίγωνο Πρεσπών.

Στο τέλος της εκδήλωσης όλοι οι συμμετέχοντες εξέφρασαν την ικανοποίηση τους και την ελπίδα για ακόμη μεγαλύτερη συμμετοχή σε ανάλογες μελλοντικές πρωτοβουλίες.

Διοργάνωση: Δήμος Πρεσπών, Εταιρία Προστασίας Πρεσπών, Πολιτιστικό Τρίγωνο Πρεσπών, Εταιρία Οικοτουρισμού Πρεσπών, Πολιτιστικός Σύλλογος Απανταχού Πρεσπιωτών, Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός & Αθλητικός Σύλλογος «Ο Άγιος Γερμανός», Αλιευτικός Συνεταιρισμός «Ποσειδών», Αγροτικός Συνεταιρισμός Φασολοπαραγωγών «Πελεκάνος», Σύλλογος Αλιέων Ερασιτεχνών Ψαράδων Φλώρινας, Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Φλώρινας, Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Πρεσπών.

Πληροφορίες: Γκώγκου Τριανταφυλλιά, Υπεύθυνη Επικοινωνίας και Κέντρων Ενημέρωσης. Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Πρεσπών: τηλ.: 2385051870, 2385051433, fax: 2385051871, E-mail: fdedp@otenet.gr website: fdedp.gr

Tagged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.